Velasquezov trener objasnio zašto Caina čeka “najopasniji Ngannou ikada”

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.01.2019 11:26h Autor:

Cain Velasquez i Francis Ngannou

Dvije i pol godine prošle su otkako je Cain Velasquez posljednji put nastupao u Octagonu, a svoju povratničku borbu imat će 17. veljače na UFC on ESPN 1 priredbi u Phoenixu. Bivšem će teškaškom prvaku dobrodošlicu poželjeti Francis Ngannou, nokauter koji se proslavio u njegovom odsustvu.

Novinari i fanovi mogu samo nagađati u kakvom će stanju Cain ponovno navući rukavice, a čovjek koji bi mogao dati najbolji uvid u njegovu spremu je Javier Mendez, glavni trener u slavnom AKA timu.

Mendez je razgovarajući s novinarom Shaunom Al-Shattijem najavio nadolazeći obračun.

“Može li ga Cain pobijediti? Apsolutno? No, isto tako ga i borac toliko snažnog udarca može nokautirati. Ukratko, moj posao je da budem vrlo oprezan s takvim tipom.”

Jedan Ngannouov udarac može zaključiti priču, ali isto tako je Stipe Miočić ukazao na neke njegove slabosti. Prije svega u hrvačkom i kondicijskom segmentu što bi mogla biti dobra vijest za Velasqueza čiji bi stil, ako se pojavi na razini zadatka, trebao biti noćna mora za ‘Predatora’.

Unatoč tome, Mendez je jako oprezan u najavi dvoboja te čak ističe kako bi njegovog borca trebao dočekati najopasniji Ngannou ikada.

“On je toliko snažan i njegovi su udarci prejaki. Pored toga je i brz, a sada izgleda i kako se vratio u svoj ritam. Na trenutak je djelovalo kako se bori sam protiv sebe. On je prvo imao previše samopouzdanja, pa je onda došao u fazu gdje mu je istog nedostajalo, a sada, jednostavno, ima onoliko samopouzdanja koliko i treba imati. Imamo osjećaj da nas čeka najopasniji Ngannou ikada jer je sada konačno na svom mjestu”, zaključio je Mendez.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI