Velasquez ubijao Dos Santosa punih 25 minuta i uzeo natrag pojas!

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.12.2012 08:41h Autor:

Cain Velasquez (foto: MMA Fighting)

Meč koji se tjednima iščekivao napokon je odrađen, a pokazalo se da se zaista s punim razlogom jedva čekalo na revanš Juniora dos Santosa i Caina Velasqueza. Amerikanac meksičkih korijena uspio je u punih 25 minuta biti zaista daleko dominantniji i suci su s potpunim pravom u njegove ruke vratili pojas prvaka UFC-a u teškoj kategoriji.

UFC 155 pružio nam je nekoliko zaista sjajnih mečeva, no mečevi su uglavnom završavali sudačkom odlukom, a pokazalo se da su bili u pravu oni koji su najavljivali da ovog puta okršaj Dos Santosa i Velasqueza neće završiti tako brzo kao što je bio slučaj u studenom 2011. godine kada je Junior slavio nokautom nakon samo jedne minute borbe.

Cain je ovog puta krenuo daleko agresivnije, baš kao što je to u svojim izjavama i najavljivao. Forsirao je svoja rušenja, iako mu ona nerijetko u prvoj rundi i nisu uspijevala, baš kao što je to u svom predviđanju ishoda borbe za Fight Site spomenuo Stipe Bekavac. U jednom je trenutku Cain primio iznimno snažan direkt u bradu, no on ga nije uzdrmao te je odmah kontrirao svojom desnom rukom i sjajno pogodio Dos Santosa, koji je od siline udarca pao na pod i bio zasigurno lagano ošamućen, no Cain ipak nije uspio iskoristiti tu priliku i eventualno završiti borbu.

U drugoj rundi Cain nastavlja s rušenjem, a činilo se da Junior jednostavno više nema dovoljno snage da bi tome odolijevao kako treba i borba sve češće završava u parteru gdje Velasquez traži pobjedu zahvatom, a nerijetko se mogla vidjeti i borba u klinču. Treća runda donosi malo aktivnijeg Juniora, koji je u nekoliko navrata prilično solidno pogodio Caina, koji se ipak ne predaje i nastavlja s forsiranjem svoje taktike, a uzvratio je ovog puta i on s nekoliko atraktivnih kombinacija u stojci.

Nastavlja se zanimljiva izmjena udaraca na nogama, ovog puta je i Cain primio nekoliko snažnijih, no podnosi to bez problema, ali potvrdio se i Junior kao jedan od boraca s najjačom bradom, jer mnogi bi završili na podu od onakvih Cainovih udaraca.

Posljednjih pet minuta Dos Santos kondicijski jedva preživljava, očito nije bio potpuno spreman ni na borbu u trajanju od tri runde, a kamoli na pet rundi i Cain to pokušava iskoristiti učestalim rušenjima, ali Junior još uvijek nekako uspijeva odolijevati i održati se na nogama. U samoj završnici mogao se vrlo lako dogoditi i nokaut, Velasquez je bacio high kick, no ipak nije uspio srušiti Dos Santos za atraktivnu završnicu.

Suci su u konačnici u potpunosti opravdano jednoglasnom sudačkom odlukom dodijelili pobjedu Cainu Velasquezu, a koliko je bio dominantan pokazat će i sudačke liste: 50-45, 50-43, 50-44.

UFC 155: Cain Velasquez def. Junior dos Santos – jednoglasna sudačka odluka

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI