Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Velasquez: Pokazat ću Werdumu tko je pravi prvak! | Fight Site

Velasquez: Pokazat ću Werdumu tko je pravi prvak!

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.06.2015 16:20h Autor:

Cain Velasquez

Cain Velasquez konačno se vraća u UFC-ov oktogon. Posljednji meč imao je još u listopadu 2013. kad je na UFC-u 166 obranio naslov UFC prvaka u teškoj kategoriji protiv Juniora dos Santosa.

Proći će gotovo 20 mjeseci nakon što će se Cain Velasquez ponovo vratiti u okotogon. Na UFC-u 188 na suprotnoj će mu strani biti Fabricio Werdum. Velasquez je trebao naslov braniti još u studenom prošle godine na UFC-u 180, ali u tome ga je spriječila ozljeda zbog koje je završio i na operaciji. Werdum je upravo na tom događaju postao privremeni prvak u teškoj kategoriji nakon što je slavio u borbi protiv Marka Hunta. Bio je to prvi UFC-ov događaj organiziran u Meksiku, ali Velasquez će imati priliku upravo u Meksiku dokazati da je najbolji u kraljevskoj kategoriji.

"Ovo je sjajan osjećaj. Uzbuđen sam što se vraćam i što će to biti u Meksiku. Sretan sam što sam ovdje i što ću se boriti za par dana.", izjavio je Velasquez koji je već u Mexico Cityju gdje radi na završnim priprema za meč.

"Već sam mnogo puta bio ovdje i trenirao i nikad nisam osjetio neku posebnu razliku. Nemam potrebe biti u Meksiku mjesec ili dva uoči borbe. Dva su tjedna sasvim dovoljna. Pripreme su prošle odlično. Napredovao sam u odnosu na posljednju borbu i to je uvijek dobra motivacija. Sve je u ovom trenutku u najboljem redu."

Zbog ozljeda je Velasquez od 2010. imao svega šest borbi. Predsjednik UFC-a Dana White je jednom prilikom kritizirao način treninga u American Kickboxing Academy te je naglasio da su upravo prejaki treninzi uzrok čestih ozljeda njihovih boraca. Velasquez u ovom trenutku uopće ne razmišlja o mogućoj novoj ozljedi.

"Kad idem na trening ne razmišljam da ću se ozlijediti i da moram biti oprezan. Ne postoji nam strah da ćemo se ozlijediti. U treninge uvijek ulazimo kao u borbu."

Potvrdu da je i dalje najbolji teškaš tražit će protiv privremenog prvaka Fabricija Werduma.

"UFC mu nije dao pravi pojas jer ne misle da je pravi prvak. On je privremeni prvak, a ne pravi. Sve ćemo to riješiti na UFC-u 188."

Velasquez bi pobjedom protiv Werduma došao do treće uzastopne obrane naslova u teškoj kategoriji, ali iako ne misli da je Werdum pravi prvak ne osporava protivnikove kvalitete.

"U svakom slučaju dobar je u svim segmentima borbe. Baca puno kickova i koljena. Ima spinning back kicks, spinning back fists. Neugodan je i težak protivnik. Nisam zabrinut, ali sam svjestan što može i za to sam spreman. Pogledajte njegovu borbu protiv Hunta koji nije bio u problemima sve do onog koljena. Werdum je u svakom trenutku opasan. Nismo zabrinuti, ali moramo biti oprezni i spremni.", izjavio je Velasquez.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI