Velasquez otkrio kada se vraća, prvi meč prilika da se ponovno dokaže fanovima! (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.01.2018 11:25h Autor:

Velasquez i Cormier (Instagram)

Baš kada se poznati MMA novinar Ariel Helwani u ponedjeljak požalio Danielu Cormieru u trenutku kada je ovaj gostovao u emisiji da mu bivši UFC prvak i njegov klupski kolega Cain Velasquez ne odgovara na poruke, uslijedilo je veliko iznenađenje.

Velasquez se pojavio nešto kasnije u emisiji “The MMA Hour” na vlastitu inicijativu kako bi objasnio što stoji iza poruke koju je objavio na svom službenom Twitteru nakon što je objavljeno da će Miočić i Cormier odmjeriti snage na UFC-u 226. Podsjećamo kako je u spornoj poruci pisalo “kako će pomoći Cormieru u pripremama da postane sljedeći prvak u teškoj kategoriji, a da bi stvari mogle postati interesantne ukoliko to i ostvari”.

Cormier: Ako pobijedim Stipu, postat ću najveći MMA borac u povijesti! Zato sam prihvatio meč! (VIDEO)

“Što sam s time htio reći? Pa moglo bi postati interesantno čovječe. On je u teškoj kategoriji, ja sam u teškoj kategoriji. Što bih trebao spustiti kile? Ne znam. Moglo bi postati zanimljivo, da. Ne znamo kako će se stvari odvijati u budućnosti. Mislim da je super to što sada radi, diže se u tešku kategoriju, ali tamo se već borio, tako da će to samo učiniti ponovno”, izjavio je Velasquez razgovarajući s Arielom Helwanijem.

Upitan može li se spustiti u polutešku kategoriju ukoliko ne želi meč protiv svog prijatelja, Meksikanac odgovara:

“Ako bih trebao to napraviti, mogao bih. Mislim da bi bilo teško, ali radi se samo o volji neke osobe. Ako zaista nešto želim, mogu to ostvariti. Ponovno kažem, stvari bi mogle postati zanimljive. Krenut ćemo od toga i vidjet ćemo što se događa u hodu. Prije svega mi je plan pomoći mu da se pripremi, a onda želim i ja odraditi svoj posao u srpnju. Obojica”, otkriva ekskluzivno bivši prvak.

To bi značilo da bi i on svoj povratak tajmirao upravo za UFC 226 što bi mu bilo vrlo komotno radi zajedničkih priprema s Cormierom. No, za sada Velasquez nije htio potvrditi da je tako nešto i dogovoreno.

“Rrazgovarali smo već o tome i ja sam za, 100 posto sam iza Daniela. A ja smatram da moram napraviti korak natrag i ponovno se dokazati. Moram odraditi meč i pokazati ljudima zašto bi me se svi trebali bojati. Moram odraditi impresivan meč. Planiram se ponovno boriti, nikada nisam razgovarao o mirovini. Ne još. I dalje se želim baviti ovim poslom.”

Velasquez je otkrio i kako je uopće došlo do toga da Cormier prihvti meč s Miočićem u teškoj kategoriji…

“Nazvao me i rekao mi je za ovu priliku koja se nudi. Ja sam samo odgovorio: ‘Da, možemo to odraditi.’ Možemo se spremiti zajedno, to je najbolje za obojicu. On se bori u srpnju, ja ću pokušati doći na taj popis borbi. Nadam se. Mislim da je to perfektno za obojicu i imamo dovoljno vremena za spremiti se na najbolji mogući način. Kada se obojica spremamo zajedno, onda smo najbolji.”, objašnjava Velasquez i dodaje:

“Mislim da je ovo sjajan scenarij. Mislim da Daniel može ovo ostvariti. Ja ću ovaj meč učiniti svojim prioritetom. Trenirat ću s njim kako bi pobijedio. I pobijedit će.”

Na kraju razgovora je uslijedilo pitanje koje je od početka bilo neizbježno. Bi li ikada ukrstio rukavice s Cormierom?

“Ne bih. Nikada se ne bih borio protiv njega. Mislim da i on tako rezonira. Mi smo klupski kolege, mi smo prijatelji, mi smo mnogo toga prošli zajedno. Mislim da bi to bio lagan meč, on i ja, jer tako mnogo spariramo. Bio bih to samo još jedan dan na poslu…”, zaključio je bivši prvak.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI