Velasquez objasnio bolove zbog kojih ide na operaciju i zašto koristi ulje od konoplje

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.12.2016 11:06h Autor:

Cain Velasquez (Facebook)

Cain Velasquez 30. prosinca na UFC-u 207 ima veliki revanš s Fabriciom Werdumom, ali samo pet dana nakon borbe će morati pod nož. Bivši prvak proživljava teške bolove zbog kojih je već otkazao meč s Brazilcem na UFC-u 196.

“To je bol koja ide niz nogu i dođe do točke da nakon deset minuta stajanja moram sjesti. Ako idete iz kuće na recimo pola sata, znate da će postati dosta bolno. Morate sjesti da olakšate taj pritisak s leđa”, rekao je Velasquez za ESPN.

Velasquez je ranije ove godine već obavio sličan zahvat. Bol koju osjeća uzrokuje pritisak kostiju na njegov bedreni živac.

“Na operaciji će mi brusiti kost da naprave mjesta za moj bedreni živac. Nakon zadnje operacije doktor mi je rekao da bih zauvijek mogao biti oslobođen bolova, ali znajući kako ja treniram da bi se bol mogla vratiti. Nisam znao koliko dugo ću se osjećati dobro. Ispalo je oko godinu dana.”

Jedina stvar koja Velasquezu pomaže da olakša bol, i s kojom je Nate Diaz dobro upoznat, jest ulje od konoplje(CBD).

“To je jedina stvar koja mi omogućuje da još uvijek treniram, i neću uzimati štetne tablete za bolove o kojima bih kasnije postao ovisan. Ne znam što će drugi misliti o tome, ali ovo je samo jedna od teških činjenica što mi kao borci prolazimo. U prošlosti su NFL igrači postajali ovisni o lijekovima. Ne želim postati nekakav ovisnik.”

Unatoč bolovima, Velasquez tvrdi da je maksimalno spreman za borbu s Werdumom i bol ne uzima kao nikakav izgovor u slučaju poraza.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI