Velasquez o važnosti udruge boraca: Čeka me osma operacija, u mirovini nismo osigurani

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.12.2016 10:58h Autor:

Cain Velasquez (Instagram)

Nije ni čudo da je Cain Velasquez jedno od glavnih lica nove udruge boraca MMAAA-e. Bivši prvak teške kategorije na telefonskoj konferenciji se osvrnuo na niz operacija koje je prošao kroz karijeru i otkrio kako ga nakon borbe za mjesto prvog izazivača s Fabriciom Werdumom čeka nova operacija.

“Htio sam pričati o temi koju predobro poznajem. Moja prva borba u UFC-u je bila 2008. Od tada sam imao sedam operacija. Dvije operacije meniskusa, jednu operaciju desnog koljena, vadio sam hrskavicu iz lijevog lakta, Na oba ramena mi je puknuo glenohumeralni zglob, i operacija leđa. Ima borbu 30. prosinca. Nakon toga već imam zakazanu novu operaciju.”

Velasquez svojim primjerom želi pomoći drugim kolegama jer borci po svršetku karijere nisu nikako osigurani za štetu koju su pretrpili.

“Ne radi se samo o meni već o svim UFC borcima koji prolaze istu stvar kroz koju sam ja prošao. Za nas ne postoji zdravstveni plan kada odemo u mirovinu. Zato je važno ovo što sad radimo, svi borci s rostera se trebamo skupiti tako da nam bude bolje sada i u budućnosti.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI