Šveđani pokreću istragu zbog propalog Gustafssonovog meča

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.04.2013 09:51h Autor:

Alexander Gustafsson

UFC on Fuel TV 9 održao se protekle subote u Stockholmu, ali za mnoge taj event i dalje nije završena priča, ponajprije zbog vrlo nesretne situacije Alexandera Gustafssona koja je rezultirala zabranom nastupa od strane Švedske MMA Federacije.

Mnogi su napali Gustafssona, ali i nadležne organe koji su mu zabranili nastup zbog svega tri šava iznad lijevog oka, a među njima se nalazi i predsjednik UFC-a Dana White koji je tu odluku prozvao sramotnom i rekao da se radi o najgoroj procjeni u MMA povijesti.

Cijela ta priča ipak će dobiti svoj nastavak, jer prema određenim izvorima Švedska MMA Federacija nije postupila prema propisima te su mu meč zabranili u periodu kada to nisu imali pravo. Navodno su to mogli tek na službenom liječničkom pregledu koji bi se održao nakon vaganja dan prije borbe.

Zbog toga će se provesti interna istraga kako bi se otkrilo jesu li zaista učinjeni propusti u ovom slučaju, iako većini još uvijek nije jasno zbog čega je Gustafsson samoinicijativno javio MMA Federaciji o svojoj ozljedi, pogotovo ako je htio nastupiti bez obzira na sve, kako govori posljednjih tjedan dana.

Ono što je sigurno, Gustafssonu je propala prilika eventualnom pobjedom nad Gegardom Mousasijem pred domaćom publikom osigurati si status glavnog izazivača u poluteškoj kategoriji, a kada će dobiti sličnu priliku još uvijek nije poznato.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI