Vatrogasci nestrpljivo iščekuju UFC 198: Miočićevi suborci opisali atmosferu u postaji

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.04.2016 13:42h Autor:

Stipe Miočić (Facebook)

Sve nam je bliži nastup u kojem će Stipe Miočić pokušati šokirati 45 tisuća euforičnih Brazilaca i preoteti pojas koji se nalazi u vlasništvu Fabricija Werduma. Kako dani prolaze, tako su i Miočićeve kolege iz vatrogasne postaje u Oakwoodu sve nestrpljivije i uzbuđenije oko nastupa borca koji im čuva leđa u nemilosrdnim bitkama s vatrom.

Nema sumnje, Stipe je glavna atrakcija njihove postaje, ali na poslu uživa tretman isti kao i ostatak ekipe. Među njima nema razlike i za svakog vrijede ista pravila. Ipak, takav odnos ih je naviknuo na svakodnevnog Stipu, Stipu kojeg jedva prepoznaju kad ga vide u kavezu s rukavicama koje nemaju veze s onim vatrogasnima.

“Svi smo stariji od njega i brinemo se da bude svjestan toga”, kroz smijeh je izjavio Chirs Manzo, njegov vatrogasni kolega, ali i osoba koja je prije šest godina pripremala Miočića za profesiju koja ispunjava njegove dane kada nije na treningu ili u oktogonu.

Posao vatrogasca i bolničara Stipe nije zanemario ni i u trenucima u kojima proživljava najveću popularnost otkako je zakoračio u svijet slobodne borbe. Svjesni situacije u kojoj se nalaze, vatrogasni kolege ga nešto rjeđe viđaju jer Stipe sada ima fleksibilnije radno vrijeme.

“Mislim kako će Stipe uvijek imati mjesto ovdje, barem kao povremeni zaposlenik. Ne mogu ga zamisliti kako napušta ovu profesiju”, poručuje Mike Scabbo.

U razgovoru koji su odradili za The News-Herald, vatrogasci otkrivaju kako Stipi ne daju mira čim se ušeta kroz njihova vrata, već se odmah potrude priuštiti mu malo dobronamjerne gnjavaže.

“Stipe je nježni div. Na poslu je toliko dobar, a onda ga vidimo na televiziji kako vrišti na Danu Whitea i odmah se zapitamo tko je taj lik”, poručuju Miočićeve kolege.

Za nešto više od dva tjedna pred borcem hrvatskih korijena je najveći izazov karijere. Ako uspješno položi taj ispit, Stipe će se svojim vatrogasnim kolegama vratiti sa zlatnim pojasom za koji su svi uvjereni kako ga neće nimalo promijeniti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI