Valentina Shevchenko obranila titulu brutalno nokautiravši Jessicu Eye

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.06.2019 06:39h Autor:

Shevchenko vs. Eye

Valentina Shevchenko odradila je vrhunski nastup na UFC 238 u Chicagu, gdje je upisala prvu obranu titule prvakinje muha kategorije. Jessicu Eye savladala je prekrasnim nokautom u drugoj rundi, kojeg odmah možemo svrstati među najljepše nokaute u povijesti ženskog MMA-a.

Jessica Eye ušla je u borbu protiv Valentine Shevchenko vrlo agresivno i odlučno, kakva je kroz cijeli tjedan najavljivala da će biti. Pritiskala je i tražila priliku za pogoditi udarac, no Shevchenko se odlično kretala i većinu toga je eskivirala. Nakon otprilike minute, Eye je postala neoprezna, što prvakinja koristi za ulazak u rušenje, koje joj je odmah uspjelo. Instantno Valentina dolazi do kontrole u parteru, koja traje sve do kraja runde. Nanosila je dovoljno štete da ih sudac ne bi podigao na noge, a na samom kraju runde napada ruku. U teškoj situaciji našla se Jessica Eye, no uspjela se izvući i točno u tom trenutku dolazi i znak za istek prve dionice.

Drugu rundu Eye nije toliko agresivna, nego pokušava čekati na distanci. Ona je ipak više odgovarala prvakinji, koja preciznim middle kickom pokazuje svoje namjere. Nije to bilo upozorenje za Eye i samo par sekundi kasnije dogodilo se ono što je borbu odlučilo. Savršeno odmjereni stražnji udarac desnom nogom šalje Jessicu Eye u teški nokaut. Shevchenko je tako impresivno obranila titulu i potvrdila svoje namjere svima onima koji tvrde kako će trebati dugo vremena prije nego ju netko skine s trona.

Shevchenko je potvrdila kvalitetu, ali i taktičku spremnost. Prava je prvakinja, a osim toga je upisala i nokaut koji će mnogi, uzevši u obzir važnost borbe, nazvati najboljim nokautom u povijesti ženskog MMA-a. Ima jaku konkurenciju u onom kojim je Holly Holm prekinula dominaciju Ronde Rousey, no nitko ne može osporiti kako je bilo spektakularan.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI