Usman i službeno zamjena na UFC-u 228: “U svojoj glavi sam već vizualizirao uzimanje pojasa”

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.08.2018 10:50h Autor:

Kamaru Usman

UFC nije htio riskirati pa će Kamaru Usman i službeno biti zamjena u meču Tyrona Woodleyja i Darrena Tilla koji predvodi UFC 228 8. rujna u Dallasu.

“Nigerijska noćna mora” će tako čekati svoju priliku negdje iz prikrajka ukoliko se netko od glavnih aktera ozlijedi. U razgovoru za MMAFighting je otkrio kako bi isto napravio i da mu UFC nije službeno pristupio.

“Nisu oni mene izabrali. Vjerujem da je pravde, da bih ja bio onaj koji se bori za pojas umjesto Tilla”, izjavio je Usman i dodao:

“Počeo sam trenirati i prije nego što su taj meč uopće najavili. Bila je ideja da budem na vagi, zvali oni mene ili ne. Htio sam sam doći u Dallas jer je to moj grad, a to je trebala biti moja borba. Tako da je sve savršeno za mene u toj priči.”

Ipak, Nigerijac naglašava da njegov cilj nije da netko od glavnih aktera ne prođe službenu vagu.

“Ako Darren Till uspije proći službenu vagu, odlično za njega. Ja želim da on prođe vagu i dobije svoju šansu. Ako sve bude u redu s Tyronom, odlično. Ali u mojim snovima ja sam već prošao ovaj proces i postao sam UFC prvak”, otkriva.

Usman se ponaša kao da ispred sebe ima meč na UFC-u 228 u Dallasu.

“Za mene je raspored isti. Jedina razlika je ta što inače imam malo manje pritiska, a sada osjećam malo više anksioznosti u sebi nego inače. Jednom kada znate s kime se borite, onda znate što vas čeka, za to se spremate. Ovaj put to nemam. Samo treniram naporno, radim ono u čemu sam dobar”, opisuje Nigerijac i zaključuje da može birati, idealan meč bi mu bio protiv Tilla.

“Da mogu birati, naravno da bi to bio Till. Till je veći protivnik, sada je na velikom valu uspjeha, čitava zemlja je i iza njega. Čak je i UFC iza njega i gura ga s dvije ruke. Tako da da, definitivno bih se volio okušati s njim.”

“Osim toga, nitko ga do sada zapravo nije testirao. Svi žele vidjeti kakav će biti na podu. To je nešto što bih ja želio testirati, staviti ga na leđa”, zaključuje Usman.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI