Uskrsli Diego Sanchez: White mi je napravio veliku uslugu kada me poljubio

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.09.2018 21:00h Autor:

Diego Sanchez

UFC 228 donio je i veliki povratak Diega Sancheza, borca koji dugo nije izgledao tako dobro kao u ovoj borbi. Za to je velikim dijelom zahvalan svom protivniku Craigu Whiteu, čiji ga je izraz nepoštovanja dodatno nabrijao.

Diego Sanchez vratio se nakon dva nokaut poraza koja je doživio u 2017. godini te je protiv Craiga Whitea podsjetio na svoja izdanja iz najboljih dana, kada je bio jedan od najboljih i najopasnijih boraca u cijelom UFC-u. Nije mu smetalo što je bio naočigled manji borac od Britanca, a otkrio je da su nakon borbe razgovarali te da je saznao kakva je zapravo bila situacija po tom pitanju.

“Rekao mi je nakon borbe kako je imao 88 i pol kilograma, a ja sam bio na deset kilograma manje od njega, znači imao sam toliki deficit. No, dokazao sam kako imam još jako puno toga u meni i da nisam gotov”, rekao je Diego na razgovoru s novinarima, koje je oduševio povrat pravog “Nightmarea”. Nećemo sada o tome je li to bio samo slab protivnik ili je Diego uistinu toliko dobar, posebno kada znamo koliko je uvijek dobro vidjeti ga u takvom izdanju.

Na vaganju se dogodila zanimljiva situacija koja je Diega razbijesnila, odnosno trenutka kada ga je White poljubio. Priznao je da je u tom trenutku bio spreman otkinuti mu glavu, no da se na kraju uspio smiriti uz pomoć svojih kolega, ali i nekih vlastitih životnih statova. Kaže kako ga je to sve na kraju dovelo u onaj pravi borbeni režim.

“Govorili su mi da se smirim, da ne dozvolim da mi uđe u glavu i da samo nastavim prema svom planu. Iskreno, mislim kako mi je napravio veliku uslugu. Uostalom, mi smo ratnici i cilj je svog protivnika ozlijediti i moraš imati to u glavi. Ako tako ne razmišljaš, onda će on ozlijediti tebe. Ovo nije sport gdje je cilj biti fin i pun respekta, ovo je sport gdje je cilj biti što opakiji ubojica.”

36 mu je godina, ali ne namjerava stati. Posebno je teško razdoblje imao nakon borbe protiv Matta Browna, kada ga je većina nagovarala na umirovljenje. Svojim bližnjima je vrlo brzo objasnio kako nešto tako nije opcija, no fanovi su bili nemilosrdni. Ipak, on kaže kako se osjeća najbolje u životu, a otkrio je i zašto je to tako.

“Ja sam čist i zbog toga sam još uvijek ovdje nakon 28 borbi. Nisam nikada bio kao oni drugi tipovi koji su nešto uzimali kroz cijelu karijeru. Moje tijelo to dokazuje. Nisam kao oni tipovi koji su uzimali doping, koji su uzimali hornom rasta, imali ogromne ruke i ogromna čela. Pogledajte me, ja još uvijek izgledam mlado, još uvijek izgledam kao kada sam došao u ovaj sport. Bog mi je dao tajno znanje preko koja mogu prirodno stariti, ali i dalje izgledati mlado. Dijeta, disanje, motivacija, molitva. Vratio sam se na onog starog Diega, ali s nešto divljaštva koje mi je donio moj prijatelj Mike Perry.”

Perry inače iduću borbu ima protiv Donalda Cerronea, bivšeg Sanchezovog prijatelja i kolege, na kojeg se Diego jako naljutio nakon što je ovaj napustio tim te izrekao neke stvari koje smatra da nisu bile u redu. Kaže kako mu je sada glavni cilj pomoći Perryu, no da bi u budućnosti i on volio odraditi borbu protiv Kauboja. Ukoliko ovaj savlada Perrya, vrlo je realno kako bi se moglo dogoditi već u njegovoj idućoj borbi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI