USADA tvrdi: “Jones je čist, ovo se može događati dovijeka u njegovom slučaju!”

UFCIZDVOJENA VIJEST 24.12.2018 10:02h Autor:

Jon Jones

“Ne postoji kršenje našeg anti-doping programa u slučaju Jona Jonesa”, tvrdi UFC-ov čovjek za doping Jeff Novitzky nakon što je bivši prvak ponovno pao na doping testu, a radi te činjenice čitav UFC 232 je preseljen iz Las Vegasa u Inglewood.

Novitzky se, naime, priklonio mišljenju da je novi pozitivan doping test UFC-ove kontroverzne zvijezde zapravo rezultat starog pozitivnog testa iz srpnja 2017. godine. U Jonesovom tijelu je iz uzorka prikupljenog 9. prosinca pronađen isti ona nedozvoljeni metabolit koji ga je i koštao ove posljednje 15-mjesečne suspenzije. No, Novitzky to relativizira…

“On je dobio dozvolu za borbu kada govorimo o uvjetima koje pred njega stavlja USADA. USADA je sve to interno analizirala. Također su se savjetovali sa stručnjacima diljem svijeta. Razgovarali su s ljudima iz drugih sportova koji su imali isti problem. I svi oni smatraju da se radi o istim onim ostacima u vrlo maloj dozi koji su se pojavljivali i ranije. Svi ti stručnjaci za doping tvrde da mu to nije donijelo nikakvu nedozvoljenu pomoć”, tvrdi Novitzky.

Da, moguće je: Jon Jones ponovno pao na doping testu!

U uzorku koji je prikupljen 9. prosinca pronađena je mala količina zabranjene supstance koja se zove “4-chloro-18-nor-17β-hydroxymethyl,17α-methyl-5α-androst-13-en-3α-ol (M3)”.

“Ne znamo previše o ovom metabolitu koji jako dugo ostaje u tijelu. Nije jasno za što bi se izvorna supstanca koristila na bilo kakav način. Ali ono što USADA primjećuje jest da taj metabolit može pulsirati, odnosno da se može pojavljivati na testu, a onda možete imati nekoliko negativnih testova. Pa onda ponovno jedan pozitivan s jako malom količinom ovog metabolita. I to se može događati prilično dugo vremena. Nitko ne zna koliko dugo ovo može trajati. Možda čak i dovijeka u Jonesovom slučaju”, dodaje Novitzky.

Ako je to tako, i Novitzky govori istinu, zašto je onda Jones uopće suspendiran nakon UFC-a 214 i srpnja 2017. godine? Podsjećamo kako je Jonesu tada prijetila suspenzija u duljini od čak četiri godine. Bivši prvak je tvrdio da se radilo o kontaminiranim suplementima, ali nikada to nije uspio dokazati. Ako je “Bones” već tada bio nevin, a ovaj metabolit je slučajna pojava, zašto nije oslobođen krivnje, nego je ipak suspendiran? A sada mu se dopušta da se bori s istim tim metabolitom.

Nakon svega, Jones će na koncu vjerojatno dobiti i ispriku USADA-e…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI