USADA suspendirala Paula Costu na šest mjeseci

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.04.2019 23:42h Autor:

Paulo Costa

Paulo Costa suspendiran je od strane USADA agencije na period od šest mjeseci. U pitanju su dva prekršaja iz 2017. godine, kad je koristio infuziju za oporavak nakon skidanja kilograma. Kako je ona zabranjena, uslijedila je kazna. Ipak, ona je retrospektivna na kolovoz 2018. godine, tako da je već istekla i Brazilac neće imati nikakvih dodatnih sankcija.

Napokon se saznalo o čemu je bila riječ po pitanju USADA-e i Paula Coste, zbog čega neporaženi Brazilac nije mogao prihvatiti niti jednu borbu u posljednje vrijeme. Naime, dokazano je kako je nakon svojih borbi protiv Oluwalea Bamgbosea i Johnya Hendricksa, a obje su se održale 2017. godine, koristio infuziju za oporavak nakon skidanja kilograma. U pitanju je zabranjeni tretman.

Istraga oko ovog slučaja započela je u kolovozu prošle godine i iz tog razloga je taj period uzet kao vrijeme početka suspenzije. Prema tome je ona istekla 10. veljače ove godine i Costa može prihvatiti borbu u bilo kojem trenutku. Naravno, spomenuto vrijeme Costi nitko ne može vratiti i to se treba gledati kao kaznu.

Costa (12-0, 4-0 UFC) se kroz vrijeme u UFC-u uspio promovirati kao jedan od najvećih MMA talenata svijeta. Kao želju za idućeg protivnika ima jedino Yoela Romera, a između njih su se u posljednje vrijeme pojavile i tenzije. Naime, Romero je optužio Costu za korištenje dopinga i to je naveo kao razlog otkazivanja njihove borbe. Na kraju se potvrdilo kako to nije bilo u pitanju. Romero se trebao boriti na sutrašnjoj UFC priredbi protiv Jacarea Souze, no bio je prisiljen otkazati borbu zbog ozljede. Kad bude spreman za povratak, Costa će ga sigurno čekati jer je rekao kako nema namjeru prihvaćati niti jednu drugu borbu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI