USADA suspendirala Lesnara na godinu dana

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.01.2017 22:14h Autor:

Brock Lesnar

Američka antidopinška organizacija odredila je Brocku Lesnaru suspenziju u trajanju od godinu dana, čime je napokon završena trakavica započeta gotovo odmah nakon UFC 200 eventa.

Lesnar je već ranije bio kažnjen od strane atletske komisije savezne države Nevade (NSAC) s 250.000 dolara globe te je njegova UFC 200 pobjeda protiv Marka Hunta poništena. Sve je to bilo slijed toga što je Lesnar bio pozitivan na više testova, a sve se to dogodilo zbog zaobilaženja USADA pravila u njegovom slučaju. Naime, borci povratnici u UFC se trebaju tri mjeseca prije nastupa redovno testirati, što u njegovom slučaju nije napravljeno, jer mu je nastup najavljen tek mjesec i pol dana pred UFC 200.

“Lesnar, 39, bio je pozitian na clomiphen i njegov metabolit i 4-hydroxyclomiphene na testovima napravljenim 28. lipnja i 9. srpnja. Clomiphene je zabranjena supstanca u kategoriji hormona i metaboličkih modulatora i konstantno se nalazi unutar UFC-ovih anti-doping pravila, koji su preuzeti od WADA liste”, glasi službeno priopćenje Lesnarovog prijestupa.

Ovo znači da bi se Brock, ukoliko se za to možda ipak odluči, ponovno mogao boriti od srpnja ove godine. No, već je ranije Dana White objavio kako ne misli da će se Lesnar ikad više vraćati u MMA te da je ono bila samo iznimna situacija zbog jubilarnog UFC 200 eventa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI