USADA suspendirala bivšu UFC izazivačicu na 18 mjeseci

UFC 06.01.2018 12:07h Autor:

Jessica Penne

Bivša UFC-ova izazivačica, Jessica Penne, uspjela se nagoditi s USADA agencijom povodom svog prošlogodišnjeg pada na doping testu te je suspendirana na ukupno 18 mjeseci.

Nakon što je u svibnju pala na doping testu, putem nove metode, odnosno “Biološke putovnice”, Jessica Penne je napokon saznala koja će joj biti kazna za uzimanje nedozvoljenih sredstava. Uspjela se nagoditi s USADA-om te joj je izrečena suspenzija u trajanju od 18 mjeseci. Ona se broji od 22. travnja prošle godine, kad je odradila posljednju borbu te je spremna vratiti se krajem listopada ove godine.

Osim ove suspenzije, Penne je u podosta teškoj situaciji i zbog činjenice da ima tri poraza u nizu. Prvi je doživjela u borbi za titulu protiv Joanne Jedrzejczyk, kada je apsolutno demolirana i teško poražena, da bi nakon toga jednako teško bila poražena od Jessice Andrade. Spomenutu borbu iz travnja izgubila je od Danielle Taylor, no unatoč tome ostala je dio UFC-a. Otkaz nije dobila niti nakon spomenutog doping pada te će njen povratak vjerojatno biti u UFC-u i to vjerojatno u muha kategoriji, u kojoj je i nastupala prije dolaska u elitnu promociju putem 20. sezone Ultimate Fightera.

Što se tiče načina na koji je pala doping test. Penne je imala prevelika odstupanja parametara između dva testiranja, opisana u njenoj “Biološkoj putovnici” te je USADA iz tog razloga odlučila napraviti dodatna testiranja, koja su pokazala korištenje nedozvoljenih sredstava. Iako joj je prvi test bio negativan, drugi je ipak potvrdio doping, a na kraju Penne nije uspjela dokazati svoju nevinost pa se odlučila nagoditi, s ciljem što bržeg povratka.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI