USADA otkrila: 4 UFC borca suspendirana radi pada na doping testu, među njima i bivša UFC prvakinja

UFCIZDVOJENA VIJEST 24.04.2019 10:33h Autor:

Soukhamthath vs. O’Malley

Čak četiri UFC borca su dobila šestomjesečnu suspenziju USADA-e radi pada na doping testu. Svima je u tijelu pronađen zabranjeni ostarine, objavio je UFC-ov anti-doping partner u srijedu.

Među četiri suspendirana borca su i bivša ženska prvakinja u muha kategoriji Nicco Montano, velika nada Sean O’Malley, kao i Augusto Mendes i Marvin Vettori. S obzirom da su u svom tijelu imali tek tragove ostarinea, USADA je zaključila nakon dugotrajne i opsežne istrage da oni odgovaraju kontaminaciji suplemenata i nisu im uspjeli dokazati namjernu uporabu.

“Tragove ostarinea koje smo pronašli u njihovim sistemima je moguće detektirati radi vrlo osjetljivog laboratorija koji koristimo. Razlike u razini nedozvoljene supstance su varirale ovisno o tome kada bi ih sportaši unijeli u sebe kroz prehranu. Tako da je u konačnici bilo teško detektirati točan izvor i koji je proizvod zaista bio kontaminiran. I zato istrage kada je u pitanju ostarine traju toliko dugo”, tumači se u priopćenju.

Od četiri otkrivena slučaja, tek dva su do sada bila poznata – onaj Seana O’Malleya i Augusta Mendesa. O’Malley je sam objavio vijest da je pao na doping testu još u rujnu 2018. godine, a istraga je trajala sve do danas. S obzirom na retroaktivno služenje suspenzije, O’Malley se već sada može vratiti u Octagon. Svoje “oslobođenje” je proslavio putem Twitter objave.

Bivša UFC prvakinja je bila pozitivna na uzorku uzetom 25. listopada, a privremena suspenzija je uslijedila 15. studenog, pa se može boriti već 15. svibnja. Nije poznato što UFC sljedeće ima u planu za Montano.

Talijan Vettori je “pao” 24. kolovoza 2018. godine te je i on već odslužio kaznu radi retroaktivne politike. I u konačnici Augusto Mendes, koji je u međuvremenu prestao biti dio UFC rostera.

Ilegalna uporaba ostarinea bi im donijela dvije godine suspenzije, no kako USADA nije uspjela dokazati namjeru, dobili su tek 6 mjeseci suspenzije za ovu u SAD-u ilegalnu supstancu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI