USADA neće suspendirati Brandona Morena nakon pada na testu: U pitanju je bilo kontaminirano meso!

UFC 01.11.2017 19:42h Autor:

Brandon Moreno

Jedan od najvećih UFC-ovih mladih talenata, Brandon Moreno, nedavno je pao na doping testu, no USADA je zaključila kako je u pitanju bilo kontaminirano meksičko meso te mladi borac neće biti kažnjen za prijestup.

Morano je pao na clenbuterol, supstancu koja je već ranije ‘progledana kroz prste’ nekim borcima, kao što je njegov sunarodnjak Augusto Montano, ali i dva kineska borca. U pitanju je zabranjena supstanca, no supstanca koja je u Meksiki i Kini nalazi u mesu, zbog načina na koji se tamo hrani stoka na farmama.

“Nakon više prijava s globalnog aspekta, koji se tiču ubrizgavanja clenbuterola životinjama namijenjenim za proizvodnju hrane, zaključili smo kako konzumiranje mesa može dovesti do pozitivnog testa.USADA i WADA su svjesni tog problema, posebno u Kini i Meksiku. Iako je rizik za pozitivan test mal, USADA upozorava borce da pripaze oko konzumiranje mesa u država gdje postoji rizik, uključujući i spomenute dvije”, dio je službenog priopćenja USADA-e.

Moreno je ranije ove godine poražen od Sergia Pettisa, čime je zaustavljen njegov strelovit put prema vrhu, koji je uključivao seriju od tri uzastopne pobjede. Mladi borac muha kategorije trenutno čeka ime svog idućeg protivnika.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI