USADA nagradila 19 najčešće testiranih “čistih” boraca i borkinja: Cyborg, Belfort, Miočić…

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.05.2018 16:26h Autor:

USADA

USADA je uvela jednu novu stvar među UFC borce, odnosno nešto po čemu će se oni “najčišći” isticati ispred ostatka. Sve borce i borkinje s preko 25 uspješnih testiranja nagraditi će posebnom USADA majicom.

Takvih je trenutno 19 u cijelom UFC-u i oni su nagrađeni majicom “Train Clean. Fight Clean”, za koju još nije poznato hoće li ih morati nositi prilikom svojih UFC pojavljivanja ili će to biti njihov vlastiti izbor. Zanimljivo, najviše puta je testirana Holly Holm, dok iza nje slijede Vitor Belfort i Cris Cyborg, koji su u povijesti imali doping problema, no ne pod jurisdikcijom USADA-e, tako da i oni ulaze u ovu grupu.

U ove tri godine, koliko USADA surađuje s UFC-om, odrađeno je oko 6000 testova, a 51 borac ili borkinja nije uspio zadovoljiti, odnosno njihovi testovi pokazali su korištenje neke od nedozvoljenih supstanci. Samo osam od tih 51 uspjelo se putem procesa dokazivanje izvući bez suspenzije. Najveće do sada izrečene suspenzije bile su one u trajanju dvije godine, dok su najčešće one u trajanju od godinu dana. Sve ovisi o težini prekršaja, ali i o ranijim prijestupima.

Ispod teksta možete vidjeti koji su to borci i borkinje od sada vlasnici USADA majice.

USADA nagrađeni borci i borkinje po broju testiranja

35: Holly Holm

33: Vitor Belfort
Cris Cyborg

32: Eddie Alvarez

30: Daniel Cormier
Rafael dos Anjos

28: Stipe Miocic

27: Robbie Lawler
T.J. Dillashaw
Conor McGregor
Edson Barboza
Dominick Cruz
Fabricio Werdum
Frankie Edgar

26: Tecia Torres

25: Stephen Thompson
Tyron Woodley
Dustin Poirier
Johny Hendricks

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI