USADA i dalje redovno testira Jona Jonesa

UFCIZDVOJENA VIJEST 25.10.2017 21:01h Autor:

Jon Jones

Iako je pao na doping testu odrađenom prije UFC 214 nastupa, zbog čega mu je oduzet tada osvojeni pojas UFC prvaka, Jon Jones i dalje je redovno testiran od strane USADA-e te sve testove prolazi.

Ne moramo ponavljati kako je Jones pao na testu na turinabol te cijelu podosta konfuznu situaciju oko toga. Krenuvši od toga kako je borac bio čist samo par dana prije, što nikako ne otkriva zašto bi koristio turinabol, koji je potrebno dulje uzimati da bi djelovao. Jones je tada uspješno prošao na doping testu krvi, no taj urinski test mu je bio problem zbog čega sada čeka izlazak pred sportsku komisiju te određivanje hoće li biti suspenzije.

No, zanimljivo je saznati kako USADA i dalje redovno testira Jonesa, odnosno on se još uvijek nalazi u njihovom “bazenu”. Nešto više o tome rekao je renomirani novinar ESPN-a, Brett Okamoto.

“USADA i dalje testira Jonesa te postoje podaci kako je testiran u posljednjem kvartalu 2017. godine. I redovno prolazi sve testove, zapravo ove godine je na 10/11”, objavio je Okamoto na svom Twitteru.

Iz svih dosadašnjih izjava i komentara ljudi vezanih uz ovaj slučaj, teško se može zaključiti što će se dogoditi s Jonesom. Pretpostavke variraju od četverogodišnje suspenzije, pa sve do toga da neće biti uopće suspendiran te da će se odmah moći vratiti borbama. Također, još uvijek nije poznato kada će se Jones pojaviti pred komisijom. Za to vrijeme njegov tim traži sve što bi im moglo dati ikakvu nadu oko oslobađanja ili što manje suspenzije ovog sjajnog, ali redovno problematičnog borca.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI