Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
USADA će UFC borce locirati GPS-om u svakom trenutku?! | Fight Site

USADA će UFC borce locirati GPS-om u svakom trenutku?!

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.09.2017 10:48h Autor:

Ilustracija

USADA misli ozbiljno. Iako se nekima i sadašnje stroge i striktne mjere nadzora sportaša u anti-doping programu koji provode za UFC čine pretjeranim, one bi mogle postati još rigoroznije.

Prema pisanju američkih MMA medija, USADA planira potencijalan nadzor UFC boraca GPS lokatorom u njihovim pametnim telefonima. Tako bi agencija uvijek, u svakom trenutku, znala gdje se koji od njih nalazi te bi ih tako lakše mogli locirati za potencijalno testiranje izvan natjecanja.

UFC borci su na svoje pametne telefone već dobili kratak upitnik u kojem ih se pita “da li bi bili voljni sudjelovati u takvom programu?”.

No, ako ste mislili da bi USADA bila prva anti-doping agencija koja je učinila nešto tako, prevarili ste se. Njemačka nacionalna anti-doping agencija je to već učinila u travnju ove godine te su se rezultati pokazali kao izvsni.

UFC i USADA očito žele još pojačati borbu protiv dopinga s obzirom da ona očigledno donosi uspjeh. U posljednje vrijeme gotovo da i nema tjedna kada neki od UFC boraca ne padne na doping testu, a svježi su i primjeri Jona Jonesa i Juniora dos Santosa, dva bivša UFC prvaka koji su također “uhvaćeni s prstima u pekmezu”.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI