Urijah Faber prekida mirovinu i vraća se na Fight Nightu u Sacramentu

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.05.2019 09:54h Autor:

Urijah Faber

Nije dugo mogao mirovati jedan od najboljih i najpopularnijih boraca lakših kategorija u povijesti MMA-a. Nakon što je saznao kako Octagon ponovno dolazi u njegov Sacramento, Urijah Faber odlučio se borilački reaktivirati.

40-godišnji “California Kid” umirovio se u prosincu 2016. godine, nakon što je također u Sacramentu savladao Brada Picketta. Iako se činilo kako još uvijek može dati puno toga, odluka je bila čvrsta. Faber je skinuo rukavice uz najavu kako će se posvetiti grappling natjecanjima. Sedam mjeseci nakon toga postao je član UFC-ove Kuće slavnih.

Ipak, posljednjih dana sve se glasnije govorilo o tome kako se namjerava vratiti, a u razgovoru s Danom Hardyem to je potvrdio. Otkrio je svom sugovorniku čak i protivnika, iako to nije izašlo u eter, i Hardy se složio kako je to dobra borba za povratak. U ovom trenutku trebaju se riješiti posljednji detalji i Faber će pojačati program priredbe koja se održava 13. srpnja. Priznao je kako je dulje vremena razmišljao o tome.

“Moja ideja je bila prihvatiti se grapplinga vrlo ozbiljno, no u pozadini misli sam znao što želim. Stvarno sam želio trenirati jiu-jitsu, no nisam mogao. Jednostavno sam završio ponovno trenirajući MMA”, rekao je Faber.

Proteklog vikenda on je nastupio na Polarisovoj grappling priredbi, gdje je izgubio od Nickyja Ryana. U listopadu prošle godine svoj Team Alpha Male, pojačan s Gordonom Ryanom, odveo je na treći Quintet turnir, koji su uspjeli osvojiti.

Trenutno se čeka završetak pregovora, a onda bi mogla uslijediti i službena potvrda oko imena borca protiv kojeg će se Faber vratiti u UFC kavez. u profesionalnoj karijeri Faber je ostvario 34 pobjede i deset poraza, dok je kao UFC borac završio na omjeru 10-6. Četiri puta borio se za titulu UFC prvaka bantam kategorije, no po dva puta bivao je poražen od Dominicka Cruza i Renana Baraoa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI