Urijah Faber nakon iduće borbe ide u mirovinu!

UFCIZDVOJENA VIJEST 24.10.2016 22:57h Autor:

Urijah Faber

UFC on FOX 22 u Sacramentu bit će posljednji event u karijeri prave MMA legende. U svom gradu će se umiroviti Urijah Faber, borbom protiv Brada Picketta.

Legendarni WEC i UFC borac oprostiti će se 44. profesionalnim nastupom i to u gradu gdje se nalazi njegov svjetski poznati tim, Team Alpha Male. Faber je danas donio tu odluku, a na nju je velikim dijelom utjecala činjenica da se udaljio od samoga vrha, kao i prilika da rukavice u kavezu ostavi tijekom eventu u svom gradu.

Fabera ćemo pamtiti kao jednog od najvećih boraca perolake i bantam kategorije u povijesti. Svoju prvu MMA borbu imao je 2003. godine, a od samog početka nastupa na najvišem mogućem nivou. Već 2004. godine osvojio je King of The Cage naslov u bantam kategoriji. Pojas je jednom izgubio, no odmah ga i vratio te obranio nekoliko puta, sve dok 2007. godine za stalno otišao u WEC promociju, čiji je pojas, i to u perolakoj kategoriji, u međuvremenu također osvojio. Tada mu je profesionalni skor bio 16-1.

WEC naslov brani pet puta, a druga obrana je zapravo najzanimljivija. Tada je savladao mladog talenta Dominicka Cruza, koji će mu postati najveći rival. Cruzu je to do danas jedini poraz u karijeri. WEC naslov Faber gubi 2008. godine, kad ga je savladao Mike Brown, a još dva puta je isti napao, no bez uspjeha. Još jednom ga je savladao Brown, a jednom i tada novi vladar kategorije, Jose Aldo.

Član UFC-a postaje 2011. godine, kad se WEC pripojio najvećoj svjetskoj promociji. UFC naslov  bantam kategorije napao je četiri puta, no svaki put bez uspjeha. Dva je puta bolji od njega bio Renan Barao, a dva puta Dominick Cruz, posljednji puta ovoga ljeta na UFC 199 eventu.

Kao član UFC-a ostvario je skor 9-6, a prošlogodišnji poraz od Frankiea Edgara bio mu je prvi u karijeri koji nije bio u borbi za titulu prvaka. Onaj na UFC 203 eventu prošlog mjeseca, kad je bolji od njega bio Jimmie Rivera je ujedno drugi takav te ga je doveo do profesionalnog skora 33-10. Od njegove 43 borbe, čak 23 bile su za naslov prvaka, u 15 njih je upisao pobjedu.

U mirovinu će otići s napunjenih 37 godina, borbom protiv Brada Picketta na UFC on FOX 22 eventu, 17. prosinca u Sacramentu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI