Urijah Faber dobio protivnika, 13. srpnja vraća se u Octagon

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.05.2019 09:41h Autor:

Urijah Faber

Povratak Urijaha Fabera borbama napokon je i službeno potvrđen. Član UFC-ove Kuće slavnih borit će se 13. srpnja u svom Sacramentu, a protivnik mu je Ricky Simon.

40-godišnji Faber (34-9, 10-6 UFC) nije mogao odoljeti zovu UFC kaveza. Točno dvije godine i deset mjeseci nakon što je u Sacramentu odradio svoju posljednju borbu i umirovio se, Faber će ponovno navući male rukavice. Povratak Octagona u njegov grad ipak nije mogao proći bez nastupa “California Kida”.

Jedan od najpopularnijih boraca nižih kategorija neće imati lagan ispit. Matchmakeri su mu namijenili 26-godišnjeg Rickyja Simona (15-1, 3-0 UFC), borca koji se do sada pokazao kao jedan od najvećih talenata bantam kategorije. Posebno je oduševio u veljači, kad je savladao Ranija Yahyu, prekinuvši njegov impresivan niz. Faber bi mu mogao biti jako dobar “skalp” na putu prema vrhu kategorije.

Za sada nije poznato je li se California Kid odlučio vratiti samo za tu jednu borbu ili će pokušati još jednom napasti vrh. Bantam kategorija nikad nije bila kvalitetnija i uzbudljivija, a Faber bi se pobjedom nad Simonom automatski našao među relevantnim imenima. Njegova kvaliteta nikad nije bila upitna, po mnogima se povukao u vrijeme dok je mogao još puno toga dati, ali pitanje je kakav će biti nakon gotovo tri godine bez borbi.

Event na kojem se nastupiti je UFC Fight Night 155 i održava se 13. srpnja. Ovo je već 12. potvrđena borba, ali zanimljivo je kako se još uvijek ne zna tko bi event trebao predvoditi.

UFC Fight Night 155- Potvrđene borbe

Urijah Faber vs. Ricky Simon
Josh Emmett vs. Mirsad Bektić
Andre Fili vs. Sheymon Moraes
Cynthia Calvillo vs. Livia Renata Souza
Darren Elkins vs. Ryan Hall
Beneil Dariush vs. Drakkar Klose
Marvin Vettori vs. Cezar Ferreira
Gian Villante vs. Mike Rodriguez
Karl Roberson vs. John Phillips
Sara McMann vs. Nicco Montaño
Pingyuan Liu vs. Jonathan Martinez
Benito Lopez vs. Martin Day

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI