Urijah Faber: Definitivno sam se umirovio, potreban mi je mozak za iduću fazu života

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.12.2016 19:10h Autor:

Urijah Faber

Urijah Faber nije jedan od onih boraca koji se nastave boriti i kada sve govori u prilog tome da je vrijeme za završiti karijeru. Naprotiv, on je svoju završio u vrijeme dok se još uvijek može boriti na najvišoj razini, ali za to ima prave razloge.

Faber je ovog mjeseca imao svoj posljednji nastup. U Sacramentu se borio protiv Brada Picketta te je pokazao kako još uvijek ima kvalitetu i sve što je potrebno za borbu na najvišoj razini. Sve to dovodi do pitanja da li je možda ipak razmislio o tome kako je prerano odlučio odustati. No, kod njega nema nikakve sumnje, on je već ranije rekao kako će njegova oproštajna borba uistinu biti takva.

“Da, siguran sam kako je to bila moja posljednja borba, tj. kako sam završio s borbama. Nije da više to nemam u sebi i da mi je vrijeme za mirovinu. Više je stvar motivacije. Uistinu sam uživao u svojoj posljednjoj borbi, no sve mi je više sve to postajalo uteg. Težak je to način života, jer znaš kako svakom borbom sve više oštetiš svoje tijelo. Moraš sparirati, moraš boksati, primati udarce u glavu. Ja imam 37 godina, osjećam se fantastično i zdravo, no nikada ne znaš što se može dogoditi. Ne želim se igrati s takvim stvarima, a mozak mi je potreban za iduću fazu života. Jednostavno, kada sve to zbrojiš, više nisam bio uzbuđen oko svega ovoga kao nekada. Umirovio sam se na savršen način, u svakom gradu i pred svojim prijateljima. Uistinu sam uživao, no to je sigurno bilo posljednji puta.”

Faber se proljetos borio za titulu UFC prvaka bantam kategorije, i to po treći puta. Protiv Dominicka Cruza ipak nije našao odgovor, a nakon toga je uslijedio i poraz od Jimmiea Rivere. Ni u jednoj od tih borbi nije izgledao loše i sigurno bi i dalje imao kvalitetu za naći se unutar Top 10 poretka UFC-ovog bantama. No, Faber je oduvijek bio borac vrlo zdravog razmišljanja te ujedno i borac koji je lako stjecao fanove upravo zbog toga svega. Tako da bi mogao poslužiti kao primjer nekima koji ne odustaju, iako im je odavno vrijeme za to. Faber je odlučio raditi druge stvari u životu i nitko mu nema pravo prigovoriti zbog toga.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI