Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Uriah Hall izgubio, Faber slavio, Browne izubijao Gonzagu laktovima! | Fight Site

Uriah Hall izgubio, Faber slavio, Browne izubijao Gonzagu laktovima!

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.04.2013 10:50h Autor:

Barnatt VS Hart

Finale The Ultimate Fightera 17 ponudilo je prilično veliko iznenađenje u svojoj završnici. Mnogi su očekivali da će Uriah Hall i ovog puta slaviti na impresivan način, no potvrdili su se komentari dijela MMA fanova koji su upozoravali da je Kevin Gastelum iznimno tvrd protivnik.

Nakon što su odradili tri runde po pet minuta, suci su podijeljenom odlukom odlučili pobjedu dodijeliti Gastelumu te tako Hall nije uspio okruniti svoj sjajan nastup u TUF 17 kući, ali gotovo da nema sumnje kako će mu Dana White ipak ponuditi ugovor s UFC-om pošto je mnoge impresionirao tijekom proteklih tjedana.

Gastelum je od samog početka krenuo prilično odlučno, pokazao je Hallu da ga njegove prethodne izvede nisu ni najmanje zastrašile te ga je dva puta i rušio na pod. Statistika nakon prve runde pokazala je da je Gastelum udario čak 39 puta, dok je Hall stavio na 19 udaraca.

Uriah se nakon toga malo razbudio, bio je bolji u drugoj rundi, znatno agresivniji, a ovog je puta on taj koji je uspješno izvodio rušenja. U presudnoj trećoj rundi suci zaista nisu imali lagan posao, bila je to poprilično izjednačena borba. Hall je bio prilično bolji i precizniji, uputio je znatno više značajnijih udaraca, ali suci su očito prednost dali Gastelumu koji je imao par uspješnih rušenja te se otprilike minutu nalazio u dominantnoj poziciji u parteru.

Urijah Faber je zasluženo stigao do svoje pobjede, tijekom većeg dijela borbe bio je bolji borac, pogotovo kad se uzmu u obzir prve dvije runde, dok je treća možda ipak otišla na stranu Scotta Jorgensena. Sudačko bodovanje na kraju se ipak pokazalo nebitnim s obzirom da je sve završilo u drugoj polovici četvrte runde kada je Faber uspio svog protivnika uhvatiti u dobru poziciji za gušenje s leđa te je to i uspio iskoristiti.

Kad su upitali Fabera što želi iduće u svojoj karijeri, nije bio previše izbirljiv. "Prihvatit ću što god mi UFC ponudi, ali želja mi je boriti se s najboljima", rekao je kratko nakon borbe.

Travis Browne uspio je također lagano iznenaditi te je već u prvoj rundi slavio tehničkim nokautom protiv Gabriela Gonzage. Meč je trajao malo dulje od jedne minute kada je sudac prekinuo borbu zbog velike serije Brownea udaraca laktovima, iako se pritom potkrao i pokoji udarac laktom u potiljak.

Od uvodnih mečeva mnogima će ostati u sjećanju prilično impresivna pobjeda Clinta Hestera koji je u jednoj situaciji uspio laktom pogoditi svog protivnika Bristola Marundea koji je u potpunosti izgubio ravnotežu u tom trenutku i samo se srušio.

TUF 17 rezultati:

Urijah Faber def. Scott Jorgensen – zahvat (gušenje s leđa)
Kelvin Gastelum def. Uriah Hall – podijeljena sudačka odluka
Cat Zingano def. Miesha Tate – TKo R3
Travis Browne def. Gabriel Gonzaga – TKO R1
Bubba McDaniel def. Gilbert Smith – zahvat (trokut gušenje)

Josh Samman def. Kevin Casey – TKO R2
Luke Barnatt def. Collin Hart –  jednoglasna sudačka odluka
Dylan Andrews def. Jimmy Quinlan – TKO R1
Clint Hester def. Bristol Marunde – TKo R3
Cole Miller def. Bart Palaszewski – zahvat (gušenje s leđa)
Maximo Blanco def. Sam Sicilia – jednoglasna sudačka odluka
Daniel Pineda def. Justin Lawrence – zahvat (kimura)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI