Uriah Hall autor je najvećeg preokreta godine (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.12.2015 18:10h Autor:

Uriah Hall

Vjerojatno svi relevantni MMA mediji, koji su se uhvatili analize najvećeg ovogodišnjeg preokreta u jednoj borbi, su se složili kako bi to bio onaj iz borbe Uriaha Halla i Gegarda Mousasi, na Fight Nightu u Saitama Areni.

Hall je tu borbu prihvatio tek mjesec dana prije održavanja, nakon što je otkazan nastup prvobitno planiranog Mousasievog protivnika, Roana Carneira. I činilo se kako mu to nije dobra odluka, budući da je cijelu prvu rundu proveo pod kontrolom svog protivnika, uputivši samo jedan značajan udarac u čitavih pet minuta.

Mousasi je tako u drugu rundu ušao s vjerojatnom prednošću 10-8 iz prvih pet minuta, no onda se dogodilo ono što nitko nije očekivao. Jedan savršeno pogođeni kružni udarac perfektnog tajminga u potpunosti je ošamutio Mousasia, koji se nije uspio oporaviti, prije nego mu je Hall zadao još nekolicinu, čime je suca prisilio na prekid borbe.

Bio je još jedan dokaz koliko Hall može biti opasan ukoliko plasira neki od svojih tehnički savršenih udaraca. No, prva runda je dokazala kako još uvijek ima jako puno rupa u njegovom stilu, a to je dokazao i kasniji poraz od Roberta Whittakera. No, ova borba sigurno je najvažniji trenutak njegove UFC karijere do sada.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI