Uriah Faber se vraća u bantam, bori se protiv Frankiea Saenza na UFC 194

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.09.2015 18:08h Autor:

Uriah Faber

Uriahu Faberu se ispunila želja da nastupi do kraja ove godine i to je dobio mjesto na senzacionalnom UFC 194 eventu. Faber će se boriti protiv Frankiea Saenza u bantam kategoriji.

Faber će tako nastupiti na istom eventu kao i Conor McGregor, koji mu je suprostavljeni trener u 22. sezoni Ultimate Fightera, koja idući tjedan kreće s emitiranjem. Šef tima Alpha Male se tako vraća u bantam kategoriju nakon samo jednog nastupa u perolakoj. Tad je odradio izuzetno slabu borbu te izgubio od Frankiea Edgara. 

Nada se da će protiv Edgarovog imenjaka imati više sreće, ali protivnik je sve samo ne lagan. Saenz je slavio u sva tri svoja UFC nastupa, a ukupno je u seriji od sedam pobjeda. Ovaj 35-godišnjak se proslavio pobjedom nad Iuriem Alcantarom, a prošli mjesec je imao slabiji nastup, no ipak je slavio. Podijeljenom odlukom je savladao Sirwana Kakaia u Brazilu.

Faber je u bantamu dva puta nastupao za naslov prvaka te oba puta izgubio, a jednom se borio i za privremeni pojas, također uz isti ishod. Pojas prvaka je zato nosio u WEC-u, a poraz od Edgara mu je prvi koji nije bio u borbi za neku titulu prvaka.

UFC 194 na rasporedu je 12. prosinca, a fantastična program predvode Conor McGregor i Jose Aldo.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI