Uriah Faber i Frankie Edgar predvode UFC event na Filipinima

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.02.2015 19:54h Autor:

Uriah Faber

Prvi UFC-ov event na Filipinima dobio je svoj datum i glavnu borbu. 16. svibnja u Manilli program će predvoditi bivši prvaci Uriah Faber i Frankie Edgar, a kategorija u kojoj će nastupiti nije poznata.

Samo dan nakon što se saznao i datum kad će UFC-ov kavez po prvi put svoja vrata borcima otvoriti na Filipinima, saznajemo i koja će biti glavna borba istog eventa. Uriah Faber odlučio se na vjerojatni povratak u perolaku kategoriju, a tamo će pokušati doći do ekspresnog mjesta među kandidatima za naslov, jer mu je protivnik Frankie Edgar.

Edgar je bivši UFC-ov prvak u lakoj kategoriji te borac kojeg mnogih smatraju pravim i legitimnim izazivačem Jose Alda, prvaka kojem je upravo on pružio najbolji otpor do sad. Ipak, nakon objave kako se Aldo bori s Conorom McGregorom, Edgar je došao u situaciju da će prije svog napada morati odraditi još jednu borbu, a to će biti upravo protiv Fabera, u 12. najmnogoljudnijoj državi svijeta.

Zanimljivo, svih sedam poraza u karijeri, Faber (32-7) je doživio u borbama za titulu, odnosno još nikad nije doživio poraz ako borba nije bila za pojas. Edgar je u sličnoj situaciji. Osim poraza od Graya Maynarda, koji se dogodio još 2008. godine, njegova tri poraza bili su također u borbama za titulu. Dva puta je bolji bio Benson Henderson, a jednom već spomenuti Jose Aldo.

Iako se govori kako bi se borba trebala održati u perolakoj kategoriji, to još uvijek službene nije potvrđeno, jer se spominje i opcija da borci nastupe "na pola puta", odnosno na 140lbs, što bi bila srednja granica između bantam i perolake kategorije. 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI