Upoznajte Josepha Duffya, novu irsku UFC zvijezdu (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.10.2015 12:47h Autor:

Joseph Duffy

Joseph Duffy nova je irska UFC zvijezda i borac koji, nakon samo dva nastupa u organizaciji, ima priliku predvoditi event u svojoj domovini. Upoznajte bolje borca za kojeg će u subotu navijati najglasnija MMA publika na svijetu.

Fightsite je, kao što možete vidjeti iz priloženih linkova, o Duffyu pisao već prije nego što on našao svoje mjesto u UFC-u i prije dvije impresivne pobjede, koje su ga i dovele do prilike da predvodi UFC event u svojoj domovini. I to u gradu Conora McGregora, borca kojeg je upravo Duffy posljednji savladao i borca koji je trenutno najveća svjetska MMA zvijezda.

Upravo Conor McGregor ima podosta kritika na samu činjenicu da Duffy predvodi ovaj event. Prva činjenica koja mu smeta je što Duffy ne dolazi iz Dublina, nego iz malog grada imenom Donegal. Nije mu po volji niti činjenica što Duffy ne trenira u Irskoj, nego svoje MMA vještine brusi u velikom Tristar Gymu, u kanadskom Montrealu. Također, McGregor smatra da je Duffy stvorio ime na račun pobjede protiv njega te da UFC reklamira event kao event čovjeka koji ga je posljednji savladao. Ipak, dojam je kako će Duffy svejedno imati dublinsku publiku na svojoj strani, iako nikad ne treba podcijeniti utjecaj "The Notoriousa."

Duffyeva karijera zapravo je imala čudan put. On je prekinuo svoju MMA karijeru da bi se posvetio boksu, gdje je bio jednako uspješan, a nakon toga se ipak vratio MMA borbama. Prvo je ostvario dvije pobjede u svojoj matičnoj organizaciji, a nakon toga je uslijedio potpis za UFC. Ni s tom situacijom McGregor nije sretan, nego je napao Duffya da se vratio pokupiti nešto što su on i njegovi kolege stvorili svojim trudom. Iako tvrdi da ne namjerava okrenuti dublinsku publiku protiv Duffya, teško se oteti tom dojmu.

No, "Irish Joe" o tome ne razmišlja. On se trenutno nalazi u Montrealu u posljednjoj fazi priprema za borbu protiv Dustina Poiriera. Borbu koja bi mu mogla donijeti mjesto u Top 15 lake kategorije, upravo one u koju je Conor najavio skorašnji dolazak. Naravno, o Conoru trenutno ne razgovara, jer on nije bitan čimbenik oko ove cijele situacije.

U Tristaru su prezadovoljni ovim 27-godišnjakom, a podatak da je odradio sparing u trajanu od 43 minute, s borcima koji su se neprestano rotirati, zvuči nevjerojatno impresivno. UFC je Duffya posjetio u Montrealu, a vi pogledajte što o njemu kažu treneri te kolege, prije svega Rory MacDonald, a možete dobiti uvid u to kako se Duffy snašao o svom novom domu te kako je zadovoljan.

Bit će zanimljivo vidjeti što je dodatno naučio u ovom sjajnom timu, koji je stvorio jednog Georgesa St-Pierrea, a također jedva čekamo vidjeti reakciju dublinske publike. Fight Night 76 je event Josepha Duffy i ostalih irskih boraca. I ne možemo dočekati subotu da uživamo u tome!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI