Upoznajte Dankinju koja sutra debitira u UFC-u: Počela sam trenirati tek s 25 godina (FOTO+VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 07.05.2016 22:23h Autor:

Anna Elmose

Iako iza sebe ima tek tri MMA borbe, Dankinja Anna Elmose sutra će upisati svoj prvi UFC nastup, i to na glavnom programu Fight Nighta u Rotterdamu. Što je još zanimljive, borilačke sportove počela je trenirati tek s 25 godina.

31-godišnja izuzetno simpatična Anna članica je istog tima kao UFC borci Nicolas Dalby i Damir Hadžović, a nastupu na UFC-u nikako se nije nadala. Ispričala je kako je došlo do toga da je odjednom našla na rotterdamskom “main cardu”, gdje je čeka Germaine De Randamie.

“Bila sam jako iznenađena, jer se nisam borila od svibnja prošle godine i imala sam ugovorenu borbu na Cage Warriors eventu te sam krenula s kampom za tu borbu. Onda mi je došao trener i rekao da je borba otkazana te sam se u trenutku rastužila, no onda je dodao kako je to samo zato što ću se boriti u UFC-u. Nisam to očekivala, odnosno mislila sam da će mi trebati još par borbi prije nego me pozovu. Bilo je nevjerojatno, odjednom se pojavila euforija pa sam stala grliti i ljubiti mog supruga bez prestanka”, ispričala je Anna.

Njena povijest u sportu je izuzetno zanimljiva, a prije nego se 2014. godine odlučila upustiti u MMA vode, bavila se kickboksom.

“Započela sam trenira s 25 godina, a već nakon tri mjeseca imala sam svoju prvu full contact borbu. Zapravo, započela sam s boksom, a onda sam dalje samo nadograđivala. Jedno vrijeme sam preselila u Tajland te tamo živjela i trenirala i onda sam se vratila u Dansku. Tad sam promijenila dvoranu i otišla u MMA tim, ne zato što sam se htjela prebaciti u slobodnu borbu, nego zato što je Rumble Sports bio najbolji tim u Kopenhagenu. U početku sam i imala plan samo trenirati i boriti se u kickboksu, no već nakon dva tjedna u dvorani sam postala zaljubljena u borbu na parteru, pa nije trebalo dugo da me iz time nagovore da probam MMA”, opisala je svoj borilački put.

Sve svoje tri dosadašnje borbe pobijedila je nokautom, pa i za sebe kaže kako se još uvijek ne smatra MMA borkinjom, nego kickboksačicom koja nastupa u MMA-u te pokušava svakim treningom i svakom borbom napredovati. Zanimljivo je bilo čuti kakav ima pritisak pred prvi UFC nastup, a sigurno ne olakšava situaciju niti činjenica da se bori na glavnom programu.

“Naravno da sam nervozna, ne bi bilo dobro da nisam, jer bi to značilo da mi ovo ništa ne predstavlja. A ako nekome ovo ne znači nešto posebno, taj osjećaj borbe u UFC-u, polugola u kavezu protiv druge žene, koja se dva mjeseca pripremala da bi te pobijedila, ne bi se trebao baviti ovime. Pokušat ću moje živce prebaciti u adrenalin te tako probati biti jača i koncentriranija. Treba mi ta nervoza da bi mi donijela taj adrenalin, tako da je za mene to dobra stvar. Da sam smirena, sigurno ne bi uspjela biti snažna i opasna kao što ću biti sada.”

Što se tiče stila, 160 centimetara visoka Anna zna gdje bi joj trebala biti prednost, ali i gdje zaostaje za većinom protivnica.

“Nisam nešto previše visoka borkinja, no volim se kretati naprijed. Takva sam od početka, pa sam zato i imala prvu borbu nakon samo tri mjeseca. Nitko me nije učio da budem defenzivna, pa sam takva ostala sve do sada, volim se zaletjeti u borbu te primati i davati puno udaraca. Tako sam i dobila nadimak, nakon što sam često znala imati tamno oko oka. Bilo je panda ili rakun, pa sam odabrala panda jer mi je bilo slađe”, dodala je na kraju.

Annu sutra čeka snažna nizozemska udaračica, koja sigurno neće odbiti borbu kakvu Dankinja preferira. Radujemo se tamo, a i vas ćemo obradovati ovim dodacima što se nalaze ispod teksta.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI