Uparena dva najizglednija izazivača UFC-ove muha kategorije

UFC 18.01.2019 18:07h Autor:

Figueiredo vs. Formiga

Novi tračak nade da bi UFC-ova muha kategorija ipak mogla opstati je ugovaranje međusobne borbe dva glavna kandidata za prvog izazivača. To su Jussier Formiga i Deiveson Figueiredo, čija je borba danas potvrđena za Fight Night u Nashvilleu.

Nakon što je nekoliko puta gubio izravnu borbu za idućeg izazivača muha kategorije, Jussier Formiga (22-5, 8-4 UFC) je u listopadu prošle godine savladao Sergia Pettisa, čime se napokon našao na prvom mjestu ljestvice izazivača. Očekivalo se kako će time napokon dobiti napad na titulu muha kategorije, no to se neće dogoditi u njegovoj idućoj borbi.

Formiga će se 23. ožujka boriti na Fight Nightu u Nashvilleu, a tamo će mu protivnik biti njegov sunarodnjak, Deiveson Figueiredo (15-0, 4-0 UFC). U pitanju je borac koji se nalazi na četvrtom mjestu spomenute ljestvice te borac koji također gleda prema potencijalnom napadu na titulu. To bi mogao ostvariti ukoliko pobijedi u ovoj borbi, no samo to mu nije dovoljno.

Bez obzira tko iz ove borbe ponese trijumf, preduvjet njegovog napada na titulu je to da muha kategorija uopće ostane dio UFC-a. Nakon što su mnogi talenti kategorije posljednjih mjeseci dobili otkaz ili nisu dobili novi ugovor, počelo se glasno govoriti o gašenju divizije. Sve je zapravo krenulo s time kada je istu napustio Demetrious Johnson. Ipak, više bi se sigurno trebalo znati u nedjelju, kada će biti poznato tko je prvak, tj. hoće li to ostati Henry Cejudo ili će pojas pripasti TJ Dillashawu. Dillashaw je već ranije naveo da je njegov cilj napravo ugasiti kategoriju, odnosno da ga je UFC poslao da osvoji pojas te ga odmah napusti.

Sve u svemu, nama je drago vidjeti jedno ovakvo uparivanje, budući da u kategoriji ipak ima kvalitete, ali i boraca koji mogu pružiti uzbuđenje fanovima. Treba im samo dati priliku.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI