Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Unatoč porazu od Sivera, Charles Rosa je oduševio MMA fanove | Fight Site

Unatoč porazu od Sivera, Charles Rosa je oduševio MMA fanove

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.10.2014 21:21h Autor:

Charles Rosa

Jedna od pravih zvijezda UFC Fight Nighta 53 bio je Charles Rosa. Momak je borbu protiv Dennisa Sivera prihvatio samo pet dana prije održanja, a unatoč porazu, može se reći da je oduševio, a njihova borba proglašena je najboljom na eventu.

Charles Rosa (9-1, 0-1 u UFC-u), 28-godišnji član American Top Teama, odradio je jedan od impresivnijih UFC debija u posljednje vrijeme, barem što se tiče boraca koji su nastup prihvatili kao zamjene. Rosa je borbu protiv superiskusnog Dennisa Sivera (22-9, 12-6 u UFC-u) prihvatio samo pet dana prije održavanja.

"Kad mi je borba ponuđena bio sam na kickboks eventu u Nizozemskoj i jednostavno sam počeo trčati okolo u trapericama", ispričao je Rosa, koji je odradio sjajan nastup, nekoliko puta bio blizu da završi Sivera, no njemački borac ipak je svaku rundu bio za nijansu bolji. No, mora se priznati da tjedan dana prije tog nastupa nije ni sanjao da će odraditi impresivan nastup u UFC-u te biti bogatiji za 58.000 dolara. Ne može biti nezadovoljan, no ipak, Rosa je već dan nakon borbe bio u Nizozemskoj i trenirao, a tek nakon toga je otišao nazad za SAD.

"Imam bonus od 50.000 dolara i bile su mi neke stvari privlačne, posebno kad pomislim koliko ima hotela s jacuzziem, no ne mogu živjeti kao kralj, niti si to mogu dozvoliti, jer to neće djelovati pozitivno na mene, u mentalnom smislu. Uostalom, ja sam borbu izgubio, stoga ostajem u dvoranu, spavati na strunjačama i raditi maksimalno koliko mogu. Ja želim biti prvak i iako mi kažu da sam odradio sjajan nastup protiv Top 10 borca, to mi nije utjeha. Dokazao sam da mi je mjesto tamo, no od početka sam očekivao da pobijedim u toj borbi."

Osim što je odradio sjajan nastup bez vremena za prave pripreme, Rosa je u tih pet dana skinuo čak 13 kilograma. No, za nastup kaže da nije iznenađen: "Kao i za sve u životu, dok nešto ne probaš, ne znaš koliko si dobar u tome. No, ja treniram u American Top Teamu i spariram s najboljim borcima svijeta i vidio sam što i koliko mogu. Osjećam da mi je mjesto u UFC-u i siguran sam imam tamo nešto ponuditi, vjerujem da sam to i potvrdio."

Sigurno se od njega puno očekuje, Joe Silva je nakon borbe rekao: "Kakav će tek biti idući puta kad ga budemo zvali šest dana prije borbe?", no naravno da će Rosa za iduću borbu imati vremena odraditi pune pripreme. Ugovor s UFC-om je ovdje, a sad slijedi dokazivanje i potvrđivanje.

"Možete očekivati još opasnijeg, još boljeg borca u puno boljoj kondiciji, nego što ste vidjeli u Švedskoj. Imam sjajan kamp, i sigurno će biti spreman za svakom idućeg protivnika, a onda ću također imati i plan za borbu, na kojem ću raditi. Ono što ste vidjeli nije ni blizu najboljeg što ja mogu", rekao je na kraju Charles Rosa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI