Umjesto UFC ugovora suspenzija i globa radi upotrebe infuzije!

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.10.2017 11:36h Autor:

Ilustracija

Atletska Komisija Nevade je u utorak jednoglasno izglasala suspenziju Kurta Holobaugha na devet mjeseci radi skrivanja upotrebe infuzije prije meča u kojem je na šou Dane Whitea “Contender Series” svladao Matta Bessettea.

Radilo se u inauguralnom dvoboju ovog novog reality showa koji se dogodio još 11. srpnja. Holobaugh je suspendiran na devet mjeseci, a njegova pobjeda je preinačena u “No Contest”. Kao početak suspenzije će se računati datum meča, pa bi ovog MMA veterana ponovno u akciji mogli vidjeti 11. travnja 2018. godine.

Osim suspenzije, borac je kažnjen s oduzimanjem 15 posto honorara koji je primio za taj dvoboj, što iznosi 750 dolara (puni iznos je bio 5000 dolara). Prije povratka u borilište, odnosno prije nego što mu se ponovno izda licenca za borbe, Holobaugh Atletskoj Komisiji Nevade mora predati i čist uzorak testa na doping.

Holobaugh je na saslušanju, koje se održalo u utorak, priznao da je prije meča, a nakon službenog vaganja, upotrijebio dvije litre infuzije. Razlog je bio taj što nije bio svjestan da se natječe pod ingerencijom USADA-e. Unatoč priznanju, Komisija nije propustila kazniti borca.

Podsjećamo, borci smiju koristiti infuziju samo u slučaju nekog zdravstvenog problema za što moraju dobiti dozvolu USADA-e i Komisije.

Holobaugh je Strikeforce i Titan FC veteran koji je samo jednom nastupio u UFC-u te je poražen od Stevena Silera (2013.). Pobijedivši Bessettea na šou Dane Whitea izborio je ugovor i povratak u Octagon.

Čini se da je on sada u najmanju ruku upitan…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI