Umirovio se Tim Kennedy: “Koliko je god tužno otići, još bi tužnije bilo ostati”

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.01.2017 17:12h Autor:

Tim Kennedy (Instagram)

Jedan od najboljih UFC-ovih boraca srednje kategorije i bivši Strikeforceov izazivač, Tim Kennedy, odlučio se povući u mirovinu.

Borac poznat i po svom služenju u američkoj vojsci sa sportom se pozdravlja nakon 24 profesionalna nastupa tijekom kojih je ubilježio 18 pobjeda i šest poraza. Iako je i ranije razmišljao o ovom potezu, Tim je konačnu odluku donio u 37. godini života, a na istu je utjecao njegov posljednji nastup na UFC 206 priredbi.

Kennedy se tako umirovio nakon dva uzastopna poraza – onog kontroverznog u kojem ga je svladao Yoel Romero te onog posljednjeg u kojem se kao uspješniji pokazao Kelvin Gastelum. Njegova zadnja pobjeda dolazi iz susreta s danas aktualnim prvakom – Michaelom Bispingom (4. travnja 2014.)

Timovo obrazloženje donosimo vam u nastavku članka:

“Sjedeći na hitnoj u ‘Saint Michael’ bolnici u Torontu nakon moje borbe, pogledao sam svog prijatelja Nicka Palmisciana koji se sa mnom vozio u vozilu Hitne pomoći. On je prijatelj kojeg nisam zaslužio i lik koji je uz mene od samih početaka. Borba je usamljena stvar. Treniraš s timom, krvariš s njima, vjeruješ svojim trenerima, ali si u konačnici sam u kavezu.

Ovo nije prvi put da smo se našli u ovakvoj situaciji i zahvalan sam što sam imao nekoga uz sebe. Bili smo ovdje nekoliko puta u proteklom desetljeću. Ponekad za pobjede, a ponekad za poraze.

Pričali smo puno o tome posljednjih par godina. Pričao sam s Nickom, sa ženom Ginger i s Gregom Jacksonom te Brandonom Gibsonom o nadolazećem kraju. Koliko god da sam trenirao, znao sam da ova vožnja neće trajati zauvijek. No iznošenje ove odluke naglas mi je donijelo i tugu što je ovo poglavlje završeno, ali i olakšanje da je riječ o odluci koju sam mogao donijeti bez brige hoću li se uspijeti pobrinuti za svoju obitelj.

Upravo sam izgubio od Kelvina Gasteluma, jako vrijednog i mladog borca punog poštovanja, borca koji je tada učinio sve svari u kojima sam se ja smatrao dobrim, ali on ih je činio bolje. On me zapravo podsjetio na mene kada sam bio mlad, samo što sam ja tada na neki način bio budala. Što se tiče poraza, bio sam sretan što sam izgubio od lika poput njega.

Puno me mojih trenera, prijatelja i fanova odmah pokušalo pridići na noge rečenicama kao što su: ‘Kelvin ima prave vještine za pobijediti borca poput tebe i bila je to tvoja povratnička borba’, ‘Imao si ring rust’, ‘ ti si i dalje borac iz top 10 srednje kategorije’. Cijenim te komentare i ne mislim da su krivi. Znam da sam još uvijek dobar borac. Znam i da me nije bilo neko vrijeme, ali oni nisu osjetili ono što ja jesam – to da imam 37 godina. Osjećao sam kao da sam bio u ‘slow motionu’ cijeli meč. Osjećao sam se umorno po prvi puta u jednoj borbi. Trenirao sam jače nego bilo koji put u životu za ovu borbu, ali to nisam više bio ja. Moj je mozak znao što treba napraviti, ali moje tijelo nije odgovaralo. Gledao sam kako drugi borci dolaze u ovu poziciju, gledao sam kako se prave da nisu došli do nje. Ja ne želim biti jedan od njih”, napisao je Kennedy na svom Facebooku pa se zahvalio vojsci na svoj prodršci, pri tome kao najdraži trenutak izdvojivši pobjedu na UFC-ovom “Fight For The Troops 3” eventu. Zahvalio se i svim trenerima koji su uložili sebe u njegov razvoj, a zatim i protivnicima koje je susreo tijekom karijere:

“Lukeu Rockholdu i Jacareu poručujem – vi ste mi priuštili naporne borbe koje su izvukle sve iz mene, zbog vas sam postao bolji i nadam se kako sam i ja učinio istu stvar za vas. Nadam se kako ćete se vratiti na sami vrh. Robbie Lawler – ti si me udario jače od bilo koga. Ozbiljno, to je stvarno boljelo. Roger Gracie – treninzi za borbu s tobom su me podsjetili da volim GI. Hvala ti na tome. Rafael Natal – Za prihvaćanje borbe na ‘Fight For The Troops’ eventu je trebalo imati ogromna muda. Uvijek ću te cijeniti zbog toga i navijati za tebe u tvojim borbama. Michael Bisping – nikad nisam želio nekoga prebiti kao što sam želio tebe i to me motiviralo da stvorim svoju najbolju verziju. Puno sreće u nastavku karijere, ‘Champ’.

Naposljetku, poruka za moju ženu – ne zaslužujem te i ti ne zaslužuješ sve ono što sam ti priuštio. Mogao bih ti lagati i reći kako je sve gotovo, ali mi oboje znamo da sam se već prebacio na drugu super opasnu stvar kojom ću ispuniti vrijeme. Tako da ćemo za sada ostati na ‘hvala ti i oprosti’.

Svim borcima poručujem da ne idem nigdje. Volim se boriti i uvijek ću imati srce borca. Predan sam rastu našeg sporta i brizi o onima koji su dio njega. Koliko je god tužno otići, jedina tužnija stvar bi za mene bila ostati jer nemam drugog izbora ako želim prehraniti obitelj. Jednog će dana Kelvini Gastelumi, Yairi Rodriguezi i Paige VanZantice sjediti u svojim sobama u hitnoj sa svojim Nickovima i pričati o tome kako je gotovo. Kada taj dan dođe, želim biti siguran da je njihova budućnost osigurana.

Sve vas volim. Hvala na slušanju i hvala vam najviše na pruženoj prilici da svih ovih godina radim ono što volim.”

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI