Umirovio se Rafael Natal, brazilski UFC veteran

UFC 02.10.2017 22:34h Autor:

Rafael Natal

Nakon 17 borbi u UFC-u i relativno uspješne MMA karijere, umirovio se Rafael Natal, brazilski MMA borac srednje kategorije. Vijest o tome je obznanio u MMA Hour showu Ariela Helwanija.

34-godišnji Natal je gostovao kod Helwanija u studiju te je njemu prvom otkrio informaciju o svom umirovljenju, što nije znao čak niti njegov tim. Ovaj brazilski borac već neko vrijeme živi u New Yorku, gdje je odlučio otvoriti svoju BJJ školu te se također i sam prebaciti na grappling, u kojem se namjerava aktivno profesionalno natjecati te ne skriva ozbiljne ambicije.

U mirovinu odlazi sa skorom 21-9-1, dok je u UFC-u ostvario devet pobjeda, sedam poraza i jednu neodlučenu borbu. Dva puta je bio unutar vrlo dobrih nizova. Prvi puta je to bilo 2013. godine, kada je nanizao tri pobjede, no onda je prihvatio borbu protiv Tima Kennedya samo deset dana prije održavanja. Da stvar bude gora, u pitanju je bio “Fight For The Troops” event, na kojem se Natal morao Kennedyu suprotstaviti unutar američke vojne bazne. Tamo je poražen nokaut krajem prve runde, u kojoj je čak do tog trenutka ostavio bolji dojam.

Na taj poraz je povezao poraz od Eda Hermana, no 2015. i 2016. radi novi niz, ovog puta četiri pobjede. Savladao je Chrisa Camozzia, Toma Watsona, Uriaha Hall i Kevina Caseya, izborio mjesto na rankingu srednje kategorije i borbu protiv tada najvećeg talenta divizije, Roberta Whittakera. “Sapo” je tu borbu odradio dobro, no poražen je sudačkom odlukom nakon tri runde. Kao da je doživio razočaranje zbog neiskorištene prilike napada na sam vrh, uslijedila su dva poraza nokautom u prvoj rundi, od Tima Boetscha te onaj posebno bolan poraz, ovog ljeta od debitanta Eryka Andersa. Natal je tada shvatio kako je izgubio žar koju je imao te je odlučio završiti karijeru i to podosta mlad za jednog MMA borca.

MMA zajednica će ga pamtiti kao uvijek pristupačnog i nasmijanog borca, uvijek korektnog i poštenog, kako u kavezu tako i izvan njega. Najavio je da će i dalje ostati veliki fan MMA-a i UFC-a, ali da je njegova karijera u kavezu sigurno završena. UFC ostaje bez svog “dobrog duha”, borca dragog svim vjernim fanovima promocije.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI