Umirovila se Conorova timska kolegica Aisling Daly

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.01.2017 21:52h Autor:

Aisling Daly

Najbolja irska MMA borkinja, Aisling Daly, odlučila je završiti svoju MMA karijeru zbog zdravstvenih razloga, nakon što je dobila loše nalaze neuroloških pretraga.

Daly je objavila kako je prošle godine radila rutinsku pretragu mozga te kako su nalazi otkrili anomaliju zbog koje sumnja da bi ikada više mogla dobiti liječničku dozvolu za nastup u jednoj borbi. Dodala je kako bi, i u slučaju da se dogodi liječnička dozvola, bilo preriskantno nastupiti u borbi te da je ovo prava odluka.

“Moja karijera završava puno ranije nego što bi trebala, no sretna sam sa svojom listom uspjeha i postignuća. Uvijek ću biti “Ais, the first”, odnosno prva u toliko puno stvari i moja ostavština je ukorijenjena duboko u povijesti irskog MMA-a. Prva sam svjetska prvakinja u povijesti ove države, zapravo i prva kojoj je to do sada uspjelo. Uvijek ću voljeti ovaj sport koji mi je toliko puno toga dao”, dio je njene objave o umirovljenju.

Daly je ujedno i jedina borkinja iz Irske koja je do sada nastupala u UFC-u. U najboljoj svjetskoj promociji ostvarila je dvije pobjede i jedan poraz, a skor u karijeri joj je 16-6. Naslov prvakinje nosila je u NAAFS promociji, a veliki dio karijere nastupala je u Cage Warriorsima.

Ona je bila jedna od prvih četvero UFC boraca iz dublinskog SBG tima. Jedini koji se još nije umirovio je Conor McGregor. Najbolji prijatelj Aisling Daly i dugogodišnji trening partner, Pady Holohan, umirovio se prošle godine zbog sličnih problema njenima, dok se godinu ranije umirovio Cathal Pendred, zbog nedostatka motivacije za daljnje bavljenje sportom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI