Ukoliko ostane u srednjoj, GSP ima priliku postići nešto što nitko u povijesti nije

UFCIZDVOJENA VIJEST 25.11.2017 13:10h Autor:

Georges St-Pierre

Postoji nešto što bi Georgesa St-Pierrea moglo nagovoriti na ostanak u srednjoj kategoriji i pokušaj obrane titule prvaka. Nešto što bi ga moglo potvrditi kao najvećeg borca ikad, ukoliko uspije ono što do sada nikome nije.

Osvajanjem UFC titule u srednjoj kategorije, St-Pierre je postao četvrti borac koji je osvajao UFC titulu u dvije različite kategorije. Prije njega je to uspjelu BJ Pennu, Randyu Coutureu i Conoru McGregoru. No, niti jedan od njih nije postigao nešto što GSP ima priliku, ukoliko prihvati borbu protiv Roberta Whittakera, koju bi voljelo vidjeti i vodstvo UFC-a.

Niti jedan od navedene trojice nije uspio oba naslova obraniti. Prvi je do drugog pojasa uspio doći Randy Couture, koji je po tri puta osvajao teškaški i dva puta poluteškaški naslov. No, dok je teškaški uspio i tri puta obraniti, onaj do 93 kilograma je oba puta izgubio u prvoj obrani. Drugi primjer je BJ Penn, koji je 2008. godine osvojio naslov u sebi prirodnoj lakoj kategoriji, a isti je dva puta obranio. No, onaj velteraški, koji je iznenađujuće osvojio 2004. godine, je napustio zbog odlaska u K-1. Kasnije ga je još dva puta pokušao osvojiti, ali bez uspjeha.

Posljednji primjer je Conor McGregor, koji je napustio perolaku kategoriju čim je osvojio pojas u njoj. U lakoj je dobio priliku osvojiti naslov odmah u prvoj borbi, u čemu je uspio, no od tada je prošlo godinu dana, a on taj naslov još nije branio i pitanje je hoće li.

Budući da je GSP čak devet puta za redom obranio naslov u velter, već jedna obrana naslova u srednjoj bi mu bila dovoljna da postigne nešto što još nitko nije. Svakako bi bilo lijepo vidjeti tu borbu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI