Ukoliko odluči prijeći u laku kategoriju, McGregor odmah napada titulu

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.12.2015 12:14h Autor:

Conor McGregor

Nošen kolektivnom euforijom, Dana White je potvrdio kako će Conor McGregor automatski napasti titulu prvaka u lakoj kategoriji, ukoliko se odluči na prelazak u nju.

Zapravo, sve je krenulo s onim što je Conorov trener, John Kavanagh, rekao Whiteu nakon borbe. Svima je jasno kako je puno teža misija od same borbe zapravo skidanje kilograma, a nešto više o tome rekao je predsjednik UFC-a, koji je nakon eventa gostovao na Fox Sportsu.

“John Kavanagh mi je još u kavezu rekao kako je ovo Conorova posljednja borba za 66 kilograma. Ne želi da više skida kilograme za tu kategoriju i smatra kako to nije dobro za njega. Ukoliko donese odluke da prelazu u laku kategoriju, odmah dobiva napad na titulu prvaka. Oni govore o tome, no nikad ne znaš s Conorom, njegova će biti posljednja”, rekao je White.

Kasnije je službenu press konferenciju vodio Dave Sholler, koji je izjavio kako Conor ima dvije opcije. Prva je braniti naslov u perolakoj kategoriji protiv Frankiea Edgara, a druga je da se bori s pobjednikom borbe Rafaela Dos Anjosa i Donalda Cerronea za titulu do 70 kg. Odluka će biti samo njemu.

Tako da je o tome svemu upitan bio i novi prvak perolake kategorije. Zapravo, zanimljivo je čuti koliko je zapravo teško bilo skidati kilograme te kakvi su njegovi planovi za bližu budućnost. Mnogi bi odlazak u laku smatrali bježanjem od Frankiea Edgara, a takva bi stvari mogle djelovati na njegov ego.

“Svaki put se smijem nakon vaganja jer čitam komentare da izgledam gore nego ikad i da se neću uspjeti dobro rehidrirati. Da vam ne lažem, ovo je jako teško rezanje kilograma, no ja sam ga svaki puta uspješno odradio. Nije lako, ali to sam odradio kao profesionalac. Nisam razmišljao o stalnom odlasku iz kategorije jer sam tek osvojio naslov, ovo je moja divizija”, rekao je, no onda je još nastavio:

“Postoji puno kandidata za napad na moju titulu, mogli bi se oni boriti međusobno dok ja odem u laku i osvojim titulu i tamo, pa se onda vratim i obranim pojas, dok se kandidati za napad u lakoj bore za idućeg. Nakon toga se ponovno borim u lakoj i tako do kraja. To je neki put karijere koji vidim za sebe. Želim napraviti ono što sam napravio u Cage Warriorsima, želim biti prvak dvije divizije odjednom.”

Zanimljivo razmišljanje Conora, no da bi to bilo izvedivo i pošteno prema drugim borcima, trebao bi se boriti četiri puta godišnje, odnosno dva puta godišnje braniti svaku titulu, ukoliko ju naravno osvoji. No, još je dugo do toga, ali činjenica je kako UFC pleše upravo onako tako “The Notorious” zasvira.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI