Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Ukoliko mu daju borbu za titulu, Frankie Edgar spustit će se u bantam kategoriju | Fight Site

Ukoliko mu daju borbu za titulu, Frankie Edgar spustit će se u bantam kategoriju

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.09.2016 10:12h Autor:

Frankie Edgar

Frankie Edgar spreman se spustiti u bantam kategoriju te napasti naslov prvaka u čak trećoj diviziji UFC-a. No, ta taj korak spreman je jedini ukoliko mu odmah bude osigurana borba za titulu.

Time se Edgar samo dodaje na već sada podosta zgusnutu listu čekanja u kategoriji do 61.5 kilograma. U prvom planu tamo su TJ Dillashaw, Bryan Caraway i Cody Garbrandt, no nikako daleko nisu ni John Lineker i John Dodson, a prvi porazi u karijeri samo su malo poljuljali Aljamaina Sterlinga i Thomasa Almeidu.

“Razmišljam o spuštanju u bantam, no to ću napraviti ukoliko bude borba za titulu. Zanima me samo borba za titulu. Nisam spreman skidati 15 kilograma da bih se borio protiv bilo koga. No, za borbu za naslov sam to spreman odmah napraviti”, rekao je Edgar.

Nakon drugog poraza od Josea Alda, Edgar se nalazi u nezahvalnoj situaciji. Doslovno je izdemolirao gotovo sav preostali vrh kategorije do 66 kilograma, no nakon dva neuspjeha protiv Brazilca, teško će doći do treće prilike, ukoliko on ponovno dulje vremena bude držao pojas. Zbog toga i razmišlja o drugim opcijama.

“Ovog trenutka nalazim se na 73.5 kilograma, tako da bi bilo podosta teško sad to skinuti. Hrvao sam na toj težini u posljednjoj godini srednje škole, no vjerujem kako bih sad to odradio bolje, jer bih sad imao više znanja kako to napraviti, a tu je i nutricionist. Mogu to napraviti, ali bih se poprilično namučio i bio bi užasan proces. Trenutno mogu tući borce u perolakoj bez da se mučim, no ukoliko je u pitanju borba za titulu, napravit ću to.”

Edgarov trener Mark Henry je tu opciju spomenuo odmah nakon borbe protiv Alda na UFC 200. Frankieu se izgleda ipak toliko ne sviđa ta ideja. No, da postoji i ta opcija, potvrdio je da apsolutno postoji.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI