Ugovorene četiri sjajne borbe za posljednji UFC event na FOX televiziji

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.09.2018 17:40h Autor:

UFC on FOX 31

UFC će svoj posljednji “on FOX” event održati u Milwaukeeu, a danas su za njega postale poznate četiri odlične borbe. U prvom planu svakako se ističe duel lake kategorije između Dana Hookera i Edsona Barboze, no i ostale su borbe itekako vrijedne spomena.

Mnogi bi pretpostavili kako bi samo ugovaranje borba Dana Hookera (17-7, 7-3 UFC) i Edsona Barboze (19-6, 13-6 UFC) značilo da će ta borba predvoditi event na kojem se nalazi, no ovog puta to nije slučaj. UFC je najavio tu borbu kao tek dio svog posljednjeg programa na FOX-u, a čini se kako za njega namjeravaju napraviti nešto nezaboravno, odnosno da se na lijep način namjeravaju oprostiti od mreže na kojoj su se emitirali od 2011. godine te na kojoj su proveli financijski i promocijski najplodnije razdoblje u povijesti organizacije.

Borba je to između dva borca koji će u nju ući u drugačijem raspoloženju. 28-godišnji Hooker je prepun samopouzdanja budući da se nalazi unutar niza od četiri pobjede, a sve ih je ostvario prekidom. Na posljednjem rankingu našao se na 14. mjestu kategorije, no čini se kako UFC matchmakeri vjeruju da može puno više te će ga se testirati protiv šestoplasiranog borca ljestvice, što je četiri godine stariji Barboza. Iako je dakle osam mjesta bolje plasiran od svog protivnika, Barboza će teško u ovu borbu ući kao favorit, ako znamo da je u nizu od dva poraza. I to nisu bili bilo kakvi porazi, nego borbe u kojima su ga Khabib Nurmagomedov i Kevin Lee apsolutno demolirali i deklasirali. Poraz si ne smije dozvoliti, barem ukoliko sebe i dalje vidi kao borca koji bi u dogledno vrijeme mogao napasti titulu.

Unatoč teškoj obiteljskoj situaciji u kojoj se trenutno nalazi, koja je dovela i do promjene trenera, svoju novu borbu ugovorila je Andrea Lee (9-2, 1-0 UFC). Bivša LFA prvakinja i jedna od najperspektivnijih borkinja UFC-ove muha kategorije sučelili će se s Jessicom-Rose Clark (9-5, 2-1 UFC), Australkom koja je UFC karijeru započela pobjedama nad Bec Rawlings i Paige VanZant, da bi početkom ljeta doživjela poraz od Jessice Eye. Clark se nalazi na devetom mjestu ljestvice, dok se Lee, koja je u UFC-u debitirala pobjedom nad Veronicom Macedo, nalazi četiri mjesta ispod nje.

Preostale dvije borbe su okršaj lake kategorije između Bobby Greena (24-8-1, 5-3-1 UFC) i Drakkara Klosea (9-1-1, 3-1 UFC) te okršaj srednje kategorije između Geralda Meerschaerta (28-9, 4-1 UFC) i Jacka Hermanssona (17-4, 4-2 UFC).

Glavna borba se još uvijek čeka, a zanimljivo je kako je UFC odlučio raditi event u Milwaukeeu u trenucima kada u stanju nastupiti nisu najpoznatiji borci iz tog grada, braća Pettis. Njih obojica imaju ugovorene iduće nastupe i to zajedno na UFC 229 eventu, 6. listopada. Ovaj event se održava 15. prosinca i teško je očekivati da bi ikoji od njih, neovisno o ishodu borbi, mogao biti spreman predvoditi ovaj event. Tako će UFC morati pronaći nekoga drugog, no nema sumnje kako će u pitanju biti zanimljiv i imenima vrlo jak okršaj.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI