Ugovorena borba Yoela Romera protiv Paula Coste!

UFCIZDVOJENA VIJEST 25.07.2018 09:48h Autor:

Yoel Romero i Paulo Costa

UFC nastavlja sve impresivnije graditi ovogodišnji event u Madison Square Gardenu, odnosno UFC 230. Dogovorena je još jedna borba u srednjoj kategoriji i to između dva borca najimpresivnije fizičke spreme na rosteru. Yoel Romero boriti će se protiv Paula Coste.

27-godišnjeg neporaženog Costu (12-0, 4-0 UFC) prvobitno se vezalo uz Chrisa Weidmana i već se glasno govorilo o tome kako će se boriti protiv njega na istom eventu, no UFC je obojici dao drugačije protivnike. Weidman će odraditi revanš protiv Lukea Rockholda, a Costa je dobio pred sebe ispit čije bi ga apsolviranje moglo dovesti u borbu za titulu. Boriti će se protiv Yoela Romera (13-3, 9-2 UFC).

Romero će u borbu protiv 14 godina mlađeg Brazilca ući iza poraza u borbi za titulu protiv Roberta Whittakera, a zanimljivo je kako ovom potvrdom postaje jasno da Romero ostaje član srednje kategorije, unatoč dva pada na vagi za redom. Tako se ipak neće dogoditi ono što su tvrdili svi, uključujući vodstvo promocije, kako se Romero više ne može boriti u srednjoj kategoriji nego će morati u diviziju do 93 kilograma. Bivši srebrni olimpijac pokušati će još jednom napasti titulu do 84 kilograma, a da bi do toga došao, morati će prvo preskočiti veliku brazilsku nadu.

Ovaj par već na papiru izgleda jako zanimljivo upravo zbog svih priča oko ova dva borca. Zbog njihovog fizičkog izgleda, upravo oni su među najtestiranijim borcima prema USADA statistici, no za sada prolazi sve u redu, ako izostavimo Romerov incident u kojem je na kraju dokazao korištenje kontaminiranog suplementa. Ovo je u svakom slučaju izuzetno bitna borba za srednju kategoriju, koja je u posljednje vrijeme dobila nekoliko zanimljivijih imena koja pretendiraju na vrh.

Borba bi se trebala održati 3. studenog na UFC 230, a za službenu potvrdu čeka se još samo Romerov potpis ugovora, no svi upućeni govore da je u pitanju samo formalnost.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI