Ugovorena borba kraljeva bonusa, Lauzona i Guide

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.08.2017 19:16h Autor:

Joe Lauzon

UFC je za jedan od nadolazećih Fight Nightova ugovorio borbu za fanove, borbu između dva borca koji nikada ne razočaraju, dvije svojevrsne legende slobodne borbe, Claya Guide i Joea Lauzona.

Riječ je o borcima koji se nalaze visoko na vječnoj ljestvici najviše borbi u UFC-ovom kavezu, odnosno obojica su do sada po 24 puta nastupili u najboljoj svjetskoj MMA promociji, što je samo tri borbe manje od rekordnih 27, koliko su puta nastupili Michael Bisping, Frank Mir, Jim Miller i Tito Ortiz. Obojica su članovi UFC-a od 2006. godine, o njihovoj se potencijalnoj borbi više puta pričalo, no ona se nikada nije dogodila, barem do sada.

Lauzon je do sada ostvario UFC skor 14-10, a čak 15 puta je osvajao bonus, čime dijeli prvo mjesto na toj vječnoj ljestvici, s Nateom Diazom. Guidin skor je malo lošiji, odnosno 13-11, no on je 2011. godine dogurao do borbe za prvog izazivača, kada je ipak poražen od Bensona Hendersona. Kratko nakon toga je privremeno preselio u perolaku kategoriju, no tamo nije uspio doći do konstante rezultata koja bi ga držala u vrhu. Devet puta je osvajao bonus, od toga je šest bilo za najbolju borbu večeri. Ipak, čak dvije njegove borbe su bile birane za najbolju borbu godine u kojoj su se održale, po raznim izborima. Riječ je borbi protiv Rogera Huerta iz 2007. godine te borbi protiv Diega Sancheza iz 2009. godine, koji mnogi i dan danas smatraju jednom od najuzbudljivijih borbi u MMA povijesti.

Ovo nije borba previše bitna za ranking jer obojica su daleko od neke konstantne rezultata koja bi im mogla donijeti mjesto u vrhu, no zato je to borba dva veterana koji su uvijek ostavljali sve u kavezu i koji su uvijek bili miljenici fanova. Možda njihove međusobna borba dolazi malo prekasno, odnosno ne u vrijeme kada su obojica bili u svom “primeu”, no nema sumnje kako će i ovog puta dati sve od sebe. U kavezu će se naći na UFC Fight Night 120 eventu, koji se održava 11. studenog u Norfolku, a predvodi ga također borba lake kategorije, između Anthonya Pettisa i Dustina Poiriera.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI