Ugovorena borba Jeremya Stephensa i Charlesa Oliveire

UFC 01.10.2014 18:16h Autor:

Charles Oliveira

UFC je ugovorio jednu sjajnu borbu, koja će odraditi funkciju sunaslovne borbe finalnog eventa 20. sezone Ultimate Fightera. U njoj će nastupiti Jeremy Stephens i Charles Oliveira, dva fantastična i uvijek zanimljiva borca.

Nakon što u svojoj prethodnoj dogovorenoj borbi nije nastupio, zbog viroze koja ga je zadesila na dan vaganja, Charles Oliveira je saznao datum svoje nove borbe, kao i protivnika. 2. prosinca čeka ga susret s Jeremyem Stephensom, u sunaslovnoj borbi finalnog eventa 20. sezone Ultimate Fightera.

Prije tog nesretnog događaja prošli mjesec, Oliveira (18-4, 6-4 u UFC-u) je započeo sjajnu seriju. Prvo je trokutom ugušio Andya Oglea, a nakon toga je prezentirao svoju briljantnu tehniku i protiv Hatsua Hiokia, kojeg je ugušio anakonda gušenjem pred kraj druge runde, nakon jedne od najintenzivnijih borbi u parteru koju smo vidjeli posljednjih godina u UFC-u. Iako je riječ o borcu koji preferira borbu na podu, stil Oliveira je sve samo ne dosadan i već je nekoliko puta proglašavan borcem sa najzanimljivijih BJJ stilom, čije borbe nikad ne razočaraju.

Stephens (23-10, 10-8 u UFC-u) je prije svoje prethodne borbe došao blizu napada na sam vrh perolake kategorije, no ovo ljeto je nakon pet rundi, sudačkom odlukom poražen od Cuba Swansona i sad čeka novu priliku, a početak bi trebao biti na ovoj borbi u Las Vegasu. Prije poraza od Swansona, Stephens je slavio u sve tri borbe otkad se spustio u perolaku kategoriju.

Dokaz da bi ovo trebala biti sjajna borba su i bonusi koje su ovi borci zaradili do sada. Oliveira ih ima čak sedam, od kojih je pet dobio za najbolji nastup (tri puta submission večeri), a dva puta je nastupio i u borbi večeri. Stephens također ima dva nastupa u borbi večeri, dok je tri puta nagrađen za najbolji nokaut.

Finale 20. sezone Ultimate Fightera predvodi će finalna borba samog showa, koja će dati prvu UFC-ovu prvakinju u slamka kategoriji. Oliveira i Stephens nastupit će u sunaslovnoj borbi, a pretpostavlja se da bi većinu programa trebala zauzeti sudionice showa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI