Ugovoren revanš dvojice fenomenalnih UFC rekordera

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.11.2018 11:13h Autor:

Charles Oliveira vs. Jim Miller

Posljednji UFC on FOX event dobio je još jedan fenomenalan okršaj na svoj program. U Milwaukeeu će svoj drugi duel odraditi dva UFC-ova rekordera. U pitanju je vlasnik najviše nastupa u povijesti promocije, Jim Miller te vlasnik najviše pobjeda prisiljavanjem na predaju, Charles Oliveira.

Ovaj revanš 12. je borba ugovorena za program koji 15. prosinca predvode Al Iaquinta i Kevin Lee, koji će također odraditi revanš svoje prve borbe iz 2014. godine. Miller i Oliveira borili su se puno ranije, odnosno 2010. godine, kada je Miller polugom na koljeno savladao tada 21-godišnjeg Brazilca. Oliveiri, koji je u UFC pristigao pod epitetom “čuda od djeteta”, to je bio prvi poraz u karijeri.

Osam godina i četiri dana kasnije, situacija će biti malo drugačija. 35-godišnji Miller (29-12(1), 18-11(1) UFC) je rekorder promocije, odnosno prvi borac koji je stigao do 30 nastupa u Octagonu. Ipak, daleko je od forme iz njihove prve borbe, kada je došao do šestog trijumfa u nizu te je u tom trenutku bio pravi hit kategorije, s tendencijom napada na sam vrh. Trenutno je tu više kao uvijek zanimljiv borac i pravi primjer onoga što bi MMA trebao predstavljati, no daleko je od rezultata kojima bi bio išta više od toga. Prije nego je ovog ljeta u jubilarnoj borbi savladao Alexa Whitea, bio je unutar niza od četiri poraza. Svakako kod Millera uvijek vrijedi spomenuti i da je jedini borac koji je bio sudionik tri najveća dosadašnja UFC eventa. To su UFC 100, UFC 200 te UFC 205, koji je bio prvi UFC event u New Yorku. Sva ta tri puta upisao je pobjedu. Miller još uvijek drži vrlo visoku aktivnost nastupa te će mu ovo biti treći nastup u 2018. godini. Jednako toliko puta nastupio je i prošle godine, dok je godinu ranije nastupio čak četiri puta.

Charles Oliveira (24-8, 12-8 UFC) danas je puno ozbiljniji i iskusniji borac nego što je bio onda, kada je dozvolio potez kojim je doživio prvi poraz u karijeri. Ove godine nastupio je u lipnju i rujnu, kada je prisiljavanjem na predaju savladao Claya Guidu i Christosa Giagosa, čime je postao prvi borac u povijesti UFC-a koji je deset puta slavio “submissionom” te je tako i on vlasnik vrlo značajnog UFC rekorda. Smatraju ga borcem uvjerljivo najuzbudljivijeg grapplinga u UFC-u, budući da u svakoj situaciji traži priliku hvatanja poluge ili gušenja. Otkako se prošle godine vratio u laku kategoriju, slavio je u tri od četiri nastupa i borba protiv Millera prilika mu je ne samo za revanš nego i za poslati bitnu poruku promociji.

Inače, prava pozivnica fanovima za popratiti ovu borbu je i količina bonusa koju su si ovi borci kroz karijeri priskrbili. Oliveira je do sada nagrađen 12 puta, devet puta za najbolju izvedbu ili submission, dok je tri puta sudjelovao u borbi večeri. Miller je tri puta dobio nagradu za najbolju završnicu, dok je šest puta bio član borbe večeri, a također je sudjelovao i u najboljoj borbi 2012. godine po većini relevantnih izbora. Naravno, u pitanju je onaj legendarni krvavi duel protiv Joea Lauzona.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI