Ugovara se borba Coreya Andersona i Ilira Latifija

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.08.2018 10:35h Autor:

Latifi vs. Anderson

Iako će se UFC 232 event održati tek na samom kraju ove godine, program koji već ima glavnu borbu sada je dobio još jednu. Duel poluteške kategorije trebali bi odraditi Corey Anderson i Ilir Latifi.

Prema pisanju švedskog portala Kimura, ova je borba obojici ponuđena te su je prihvatili, a preostalo je tek riješiti neke sitne detalje u ugovorima, nakon čega bi duel trebao postati i služben. Tako bi to bila druga potvrđena borba za UFC 232, koji se održava 29. prosinca u Las Vegasu, a predvodi ga najveća borba u povijesti ženskog MMA-a. Naravno, u pitanju je borba Cris Cyborg i Amande Nunes za prvakinju perolake kategorije.

Anderson je zapravo do ove prilike došao preko Latifija, odnosno preko njegove ozljede. Švedski Albanac trebao se boriti prošlog mjeseca na Fight Nightu u Hamburgu protiv Glovera Teixeira, no nedugo prije borbe se ozlijedio. Anderson je iskoristio priliku uskočiti kao zamjena te je svojim do sada najboljim nastupom došao do pobjede protiv bivšeg izazivača. To ga je podiglo na šesto mjesto ljestvice poluteške kategorije te u situaciju gdje može tražiti borbu protiv bolje rangiranog borca, što će na kraju i dobiti. U UFC je došao 2014. godine, kao pobjednik 19. sezone Ultimate Fightera, a do sada je ostvario osam pobjede i četiri poraza, uz vrlo čest program nastupa.

Latifi (14-5, 7-3) se ove godine borio u veljači, kada je prekidom savladao Ovince St. Preuxa i bila mu je to druga pobjeda u nizu, ali i pobjeda koja ga je vinula visoko na rankingu kategorije. Trenutno je treći, a borbom protiv Teixeire trebao je potvrditi svoje mjesto, prije nego se rasplete situacija na pozicijama iznad njega. Ozljeda je to prolongirala, odnosno to će na kraju odraditi, no protiv drugog protivnika. Poput Andersona, Latifi je odličan hrvač i vrlo snažan borac, no kroz karijeru je razvio i opaku snagu udarca, što su upoznali mnogi njegovi protivnici. Pobjeda protiv Andersona bi ga vjerojatno odvela jednu borbu od borbe za titulu, no puno će tu ovisiti i o ambicijama te planovima njegovog timskog kolege, Alexandera Gustafssona.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI