Ugledni insajder: UFC i Miočić nisu riješili problem, to je daleko od gotove stvari!

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.12.2017 09:28h Autor:

Stipe Miočić

Dana White je već u nebrojeno situacija dokazao da se ne radi o čovjeku na čije riječi se možete osloniti. U najmanju ruku… Posljednjih godina je predsjednik UFC-a, naime, postao gotovo predmet ismijavanja američkih medija radi izjava i tvrdnji koje su se kasnije pokazale kao potpuno netočne i neistinite. Stoga ono što čelnik elitne promocije kaže, uzmite s debelom rezervom.

Isto učinite i s posljednojm izjavom koju je dao vezano uz probleme s ugovorom koje UFC ima sa svojim teškaškim prvakom Stipom Miočićem. Poznato je, naime, da je američko-hrvatski borac nezadovoljan visinom svojih primanja jer je u nekoliko zadnjih dvoboja zaradio manje od protivnika koje je pobijedio i koji su, usputno rečeni, bili njegovi izazivači. I to je jedan od razloga zbog kojeg Stipu već duže vrijeme nismo vidjeli unutar Octagona.

No, nakon što je Ngannou proteklog vikenda nokautirao Overeema, upitan za probleme oko  ugovora s Miočićem, predsjednik UFC-a je izjavio kako je stvar riješena i da bi dvoboj Miočić vs. Ngannou mogli vidjeti već 20. siječnja u Bostonu na UFC-u 220.

“Nemamo nikakvih problema s ugovorom. Sve je u redu”, odogovorio je White u jednom intervjuu.

Je li tome zaista tako? Jesu li problemi riješeni i je li Miočić spreman ući u Octagon? Čini se je White ponovno izgovorio neistinu ili, ako baš hoćete, laž…

Naime, nekoliko izvora bliskih Miočiću je u ponedjeljak potvrdilo kako je stvar daleko od dogovorenog, odnosno da UFC još uvijek pregovara sa Stipom oko visine ugovora te da dvije strane za sada nisu našle zajednički jezik. Dapače, ugledni insajder Ariel Helwani je u svom šou “The MMA Hour” potvrdio da nisu niti blizu cilju.

“UFC želi organizirati meč za pojas UFC prvaka 20. siječnja u Bostonu. Žele organizirati meč Stipe Miočić vs. Francis Ngannou, Stipe je za tu opciju. Ali pregovori i dalje traju, znamo da Stipe želi bolji ugovor. Dana White je nakon priredbe rekao da je sve u redu, ja bih rekao da idu prema tome, ali sigurno nisu blizu finiša. Nisu još uvijek prošli crtu finiša. To uopće još nije gotovo stvar. Molimo se onda MMA bogovima da se ovaj meč ostvari. Jer vjerujem da je ovo najbolji teškaški dvoboj još od JDS vs. Velasquez 1”, izjavio je Helwani u svojoj emisiji.

Slične, gotovo identične tvrdnje smo mogli pročitati i na društvenim mrežama od osoba koje su bliske Miočiću i koje znaju kako  zaista stvari stoje.

Stipe se za sada nije oglasio po ovom pitanju, osim one ironične poruke Francisu Ngannou. Američko-hrvatski borac nikada nije bježao od izazova u svojoj karijeri, a nikada svakako nije birao protivnike. No, ovo je idealna situacija “da stisne” UFC i izbori bolji ugovor koji svakako zaslužuje.

I on je očito toga svjestan…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI