Ugledni Forbes komentira UFC ranking: Kako je moguće da je McGregor skočio, a Nurmagomedov pao?

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.04.2018 17:57h Autor:

Conor McGregor

UFC ranking vrlo često je tema unutar MMA krugova, prije svega zbog svojih mnogih nelogičnosti, a sada se njime pozabavio i najveći svjetski financijski medij, Forbes. Njima je u oko upao “pound4pound” ranking, gdje je na posljednjem izdanju Conor McGregor jedno mjesto skočio, a Khabib Nurmagomedov pao.

Upravo ta “pound4pound” ljestvica je ono što cijelu priču čini na neki način apsurdnom. Za one koji ne znaju o čemu je riječ, ta ljestvica se tiče svih boraca u promociji te treba rangirati borce i borkinje po kvaliteti, s obzirom na rezultate i dominaciju unutar svojih kategorija, s naglaskom na posljednje nastupe. I tamo se sada dogodilo nešto na što je prvobitno ukazala Cris Cyborg, na svom Twitter profilu.

“Nešto nije u redu s UFC rankingom. Conor se nije borio dvije godine, razbio je staklo autobusa i uspeo se na P4P poretku, dok je Khabib i dalje neporažen, a pao je jedno mjesto”, komentirala je Cyborg, uz sliku gdje se vidi kako se McGregor nalazi na trećem mjestu, dok je Nurmagomedov čak sedam mjesta ispod njega.

Ekipi iz Forbesa takve stvari nisu nikako jasne, a svojim su čitateljima, koji sigurno nisi svi upućeni u MMA, pokušali malo objasniti o čemu se tu zapravo radi.

“Uz sve pravne probleme koje Conor McGregor trenutno ima s promocijom, on se nije borio dvije godine. S druge strane, Nurmagomedov je dominantnom pobjedom na UFC 223 osvojio titulu lake kategorije. Krajem 2017, godine jednostavno je uništio visoko rangiranog borca, Edsona Barbozu. Unatoč tome, on je pao u rankingu, a da se nitko tko je ispred njega nije borio otkako je on osvojio titulu”, napisali su u svom tekstu.

U Forbesovom tekstu podijeljen je i twitt MMA novinara Evana Shomana, koji također dovoljno govori sam po sebi.

“Najbliže što je Conor McGregor u posljednje dvije godine došao borbi je bacanje kolica na autobus. Ali, on se uspio na UFC rankingu, a aktualni prvak je pao jedno mjesto? Ovim putem ne kažem kako je ovo rankiranje glupo, no veome je glupo.”

U tekstu je još spomenuto kako je Joe Rogan nedavno izjavio da bi bilo koji drugi borac, uz McGregorove postupke, odavno bio potjeran iz UFC-a. No, on je kralj ovog sporta, posebno s financijske strane i UFC će jednostavno tolerirati sve njegove postupke.

Na poretku lake kategorije, McGregor i dalje drži mjesto prvog izazivača.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI