Ugledni Forbes: Andersonov poraz je najbolja moguća stvar za UFC

UFC 07.07.2013 09:44h Autor:

Anderson Silva

Najpoznatiji svjetski ekonomski časopis Forbes, kao da je predvidio šokantan poraz najdugoviječnijeg UFC-ovog prvaka Andersona Silve u noćašnjem dvoboju protiv Chrisa Weidmana. Ne, nisu se bavili analizom meča, nego financijskom koristi koju bi američka promocija imala od "Paukovog" poraza.

Kako je to protumačio Forbesov analitičar Chris Smith, dugačke vladavine jednog vrlo uspješnog sportaša ili tima jako su loše u financijskom smislu za krovnu sportsku organizaciju. Neovisno o tome radi li se o baseballu, nogometu ili slobodnoj borbi, ljudi ne vole gledati kako uvijek pobjeđuje isti tim ili sportaš – pojasnio je Smith.

"To je najbolji mogući rasplet za UFC. Silva je imao taj pojas gotovo sedam godina. Takvi scenariji nikada nisu dobri za posao, a novi prvak bi prodrmao malo scenu. Osim toga, pobjeda Weidmana bi definitivno otvorila mogućnost revanša. Revanš mečevi su izuzetno popularni. Silvin revanš protiv Chaela Sonnena je prošle godine privukao gotovo milijun prodanih PPV-a. To je bilo bez priče kako se Brazilac vraća kao izazivač", objašnjava Forbesov analitičar i dodaje:

"Vjerujem da bi revanš Silve i Weidmana konkurirao za najunosniji PPV event ikada."

Ipak, postoje i loše strane Silvinog poraza.

"Takav scenarij je smanjio uzbuđenje oko mogućeg super dvoboja između GSP-a i Andersona Silve. No, neovisno o tome, dojam je da taj meč ionako nije bio niti blizu realizacije. Stoga, UFC bi trebao navijati za Andersonov poraz jer bi im on gotovo sigurno donio ogroman novac", zaključuje se u analizu.

Sada, kada je Forbesov "prorok" pogodio Silvinu sudbinu, treba vidjeti hoće li dobro proniknuti UFC-ove namjere o revanšu između ova dva sjajna borca.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI