Ugledni filipinski MMA promotor: Naša testiranja su ista godinama i ne razlikuju se od onih u svijetu

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.10.2016 12:25h Autor:

UFC Filipini

Nakon što je otkazan UFC event na Filipinima, pojavile su se insinuacije kako je do toga došlo zbog testiranja na doping i droge, koje uvjetuje na azijska država. Komentar na to dao je čovjek koji je pokrenuo MMA scenu u toj državi.

Alvin Aguilar je osnivač i predsjednik Universal Reality Combat Championshipa, prve borilačke promocije na Filipinima, koja je mješovitu borbu dovela u tu državu još prije 14 godina. Također je i jedan od onih koje je povrijedilo otkazivanje UFC event u njegovoj domovini, no još ga više vrijeđa ono što se događa posljednjih dana, odnosno nakon otkazivanja.

“Prije 14 godinama napravili smo jako puno posla da bi učinili MMA legalnim sportom u našoj državi. I sada, 14 godina poslije smo doživjeli otkazivanje eventa najveće svjetske promocije, koje je rezultiralo time da stranci, ali čak i Filipinci, govore svašta o našim pravilima. Najviše se spominje rigorozno i ekstremno testiranje na droge, koje uvjetuje naš predsjednik. Da razjasnimo neke stvari, mi ta ista testiranja radimo već punih 14 godina. Borci, suci, pa čak i najavljivači u ringu moraju proći testiranje i to se radi jednom godišnje obavezno. To nije ništa novo i ja u potpunosti to podržavam. Tko bi želio boriti se protiv drogiranog borca ili da mu borbu sudi drogirani sudac. Ti isti testovi rade se u SAD-u i svuda na svijetu gdje postoje pravila”, rekao je Aguilar.

Nakon toga je Aguilar rekao nešto što bi zapravo trebalo biti svakodnevica u borilačkim sportovima, no svi smo svjesni kako je prava situacija daleko od toga. Uostalom, redovna padanja na testovima su dokaz kako je sport daleko od čistog.

“Moja je logika, ukoliko nemaš što skrivati, zašto se uplašiti testiranja. Ukoliko nešto uzimaš, nemaš što raditi unutar mog posla niti imati posla sa mnom. Stranci će nas uvijek kritizirati i gledati negativno, neovisno o čemu je riječ. O Filipinima se govori samo kad je nešto negativno ili kad se bori Manny Pacquiao. Ljudi koriste svoju kulturu da bi krizirali tuđu kulturu. Pročitaj sve s razumijevanjem i onda odradi malo istraživanje prije nego ikoga ideš testirati. Najviše me ipak smetaju Filipinci koji se ponašaju kao i oni. Opet ponavljam, odradite malo istraživanje i pronađite prave razloge otkazivanja UFC eventa na Filipinima. Ja ih znam, vjerujem i određeni broj vas, no ono što je sramotno je kriviti našeg predsjednika i njegovu borbu protiv droge za to što se događa.”

UFC je već odradio event na Filipinima prošle godine i tada nije bilo nikakvih problema, a u toj državi redovno svoje manifestacija održava i najbolja azijska MMA promocija, ONE FC.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI