UFC žestoko raspalio po teksaškoj komisiji zbog doping skandala Cortney Casey

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.06.2017 14:13h Autor:

Cortney Casey

UFC je žestoko raspalio po teksaškoj atletskoj komisiji, odnosno državnoj agenciji “Texas  Department of Licensing and Regulation (TDLR)”, kako se u toj američkoj saveznoj državi naziva regulatorno tijelo koje se bavi borilačkim sportom. Razlog je nered koji su napravili u slučaju UFC-ove borkinje Cortney Casey.

Podsjećamo, Casey je nakon nastupa 13. svibnja na priredbi u Dallasu testirana na doping te je prvi test pobudio sumnju. No, naknadna dva testa su pokazala da se radilo o pogrešci i da je Casey poptuno čista. Teksaško regulatorno tijelo do sada nije reagiralo i nije poništilo tada donesene odluke i suspenziju što je razljutilo Danu Whitea i UFC.

“UFC je jasno pokazao da borbu protiv dopinga shvaća vrlo ozbiljno tako što smo instalirali najopširniji anti-doping program općenito u sportu. Jedan od razlog zbog kojeg je ovaj program toliko efektivan, jest taj što su sportaši tretirani na ispravan način. Slučaj UFC borkinje Cortney Casey, nakon njezine borbi 13. svibnja u Dallasu, je savršen primjer lošeg postupanja sa sportašicom te demonstrira kako se nekome ugled kalja bez ikakvog razloga. I zato je upravo ovo najbolji pokazatelj zašto se sportaše treba tretirati na ispravan i profesionalan način.

Nakon dodatnih testova koje je odradila WADA i njezin ovlašteni laboratorij, a koji su pokazali da Cortney nije varala ili prekršila bilo kakvo pravilo, UFC traži od tijela Texas Department of Licensing and Regulation (TDLR) da bez odgađanja promijenio odluku i javno kaže da Cortney Casey nije napravila ništa pogrešno. UFC je ponudio, ali i dalje nudi i TDLR-u i svim drugim komisijama, pomoć USADA-e kako bi mogli na najbolji mogući način boriti se protiv dopinga.”

Iako je ovaj dopis bio civiliziran i u relativno mirnom tonu, da to ne bude tako pobrinuo se predsjednik UFC-a Dana White. On je ovome dodao:

“Komisija u Teksasu treba riješiti svoja sranja i mora zaštiti naše sportaše.”

Casey je i dalje prema odluci komisije u Teksasu suspendirana na tri mjeseca, a njezina pobjeda na UFC-u 211 protiv Jessice Aguilar je poništena. Razlog je bio omjer testosterona i epitestosterona od 5-1, dok je dopuštena razina 4-1 u državi Teksas. No, potpredsjednik UFC-a Jeff Novitzky je govoreći o ovoj temi naglasio da sam neuravnotežen omjer ne znači da je netko varao. S dodatnim testovima to se pokazalo točnim jer je Casey prošla na svim naknadnim doping testiranjima. No, suspenzija i dalje nije skinuta…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI